Memur emekli zammı için gözler enflasyon farkı ve oranında! 2022 Memur ve emekli temmuz zammı ne kadar olacak?

Güncelleme Tarihi:

Memur emekli zammı için gözler enflasyon farkı ve oranında 2022 Memur ve emekli temmuz zammı ne kadar olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 15:09

Memur emekli temmuz zammı için geri sayım başladı. Memur ve emeklilere yapılacak olan zam enflasyon oranı ve farkına göre netlik kazanacak. En son mayıs ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Mayıs ayında TÜFE aylık yüzde 2.98 oranında artış yaşadı. Peki, memur ve emekli temmuz zammı ne kadar olacak? İşte ortaya çıkan tahminler

Haberin Devamı

Memur emekli zammının ne kadar olacağı ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılıyor. Memur ve emekliler temmuz ayında alacakları zammı heyecanla bekliyorlar. Memur ve emeklilerin maaşlarına ne kadar zam geleceği haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla belirlenmiş olacak. Daha önce açıklanan enflasyon rakamlarına bakıldığımda yüzde 31.6 oranı karşımıza çıkıyor.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Mayıs ayı enflasyonuyla birlikte Memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek zam oranı ortaya çıkmaya başladı. Mayıs ayında TÜFE aylık yüzde 2.98 oranında artış yaşadı.

Geçtiğimiz ayları incelediğimizde Ocak ayı yüzde 11.10, Şubat ayı yüzde 4.81, Mart ayı yüzde 5.46, Nisan ayı yüzde 7.25, Mayıs ayı yüzde 2.98 oranında TÜFE gerçekleşti. Toplamlarına baktığımızda ise yüzde 31.6 oranı karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Hesaplamalardan kaynaklı olarak artışların da yapıldığını hesaba katarsak Haziran ayı enflasyonu açıklanmadan memur ve emekliler şu an için yüzde 35 civarında zammı hak etmiş durumda.

Memur emekli zammı için gözler enflasyon farkı ve oranında 2022 Memur ve emekli temmuz zammı ne kadar olacak

Memur ve emeklilerin maaşlarına ne kadar zam geleceği Haziran ay enflasyonunun açıklanmasıyla ortaya çıkacak. 4 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte memurlar hesaplamalarını yaparak ne kadar zam aldıklarını görecekler.

SGK VE BAĞKURLULAR NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağkur emeklileri her yıl iki defa zam alıyorlar. Enflasyon oranında zam alan SSK ve Bağkur emeklileri böylece gerçekleşecek oranlar nazarında maaşlarında farkı görebilecekler. Haziran ayı enflasyonu açıklanmasa da şu anda 5 aylık zam yüzde 35 civarında gerçekleşti.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ TOPLU SÖZLEŞME VE ENFLASYON FARKIYLA ZAM ALIYOR

Kamu çalışanları ve kamudan Emekli olanlar da her yıl Ocak ve Temmuz ayında zam alıyor. Toplu sözleşmeden çıkan zam oranının üzerinde gerçekleşen enflasyon farkı da maaşlara zam olarak yansıyor. Memur ve memur emeklileri Temmuz 2022 için yüzde 7.5 oranında toplu sözleşme zammı alacaklar. Temmuz ayı eklenmeyen enflasyon oranlarına göre yüzde 28.14 oranında enflasyon farkı ve yüzde 7.5 de toplu sözleşmeden gelecek zammı alacak olan memur ve memur emeklileri şimdiden yüzde 35 zammı hak etmiş durumda.

BAKMADAN GEÇME!