Konut alacaklar kredi çekmeden önce dikkat! Aradaki fark...

Güncelleme Tarihi:

Konut alacaklar kredi çekmeden önce dikkat  Aradaki fark...
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 15:01

İstanbul’da ev almak istiyorsunuz ama banka banka konut kredisi faizini araştıramadınız. Hürriyet Emlak’ın hesapladığı ortalama metrekare fiyatlarına göre İstanbul’da 500 bin liralık daire için ne kadar faiz ödeyeceksiniz? Toplam geri ödemeniz ne kadar olacak?

Haberin Devamı

 

EV almak herkesin hayali. Peki konut kredileri ne kadar? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da alacağınız ev için hangi bankaya ne kadar faiz ödersiniz?

Konut alacaklar kredi çekmeden önce dikkat  Aradaki fark...

Ev almak için ne kadarlık konut kredisi çekmeniz gerekiyor? İşte tüm bu soruların yanıtlarını sizler için derledik. Lider emlak portalı Hürriyet Emlak verilerine göre İstanbul’da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 9 arttı. Ocak 2017’de metrekare ortalama fiyat 4 bin 491 TL iken, Ocak 2018’de 4 bin 892 TL oldu. Yani İstanbul ortalaması için 100 metrekarelik evin yaklaşık 500 bin lira olacağını varsayabiliriz. İstanbul konut kredisi kullanmadan önce yasa gereği 500 bin liralık ev için öncelikle yüzde 20 peşinat ödemeniz şart. Kalan 400 bin lira için 10 yıl yani 120 ay vadeli konut kredisi maliyetini bankaların kendi internet sitesinde yer alan kredi hesaplama bölümlerinden tek tek hesapladık. İşte faiz, aylık ödeme ve toplam geri ödemeleriniz banka banka şöyle:

Haberin Devamı

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!