Yapı Kredi dış ticaretin finansmanında fark yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredi dış ticaretin finansmanında fark yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 08:53

Yapı Kredi, hem farklı ödeme seçeneklerine göre biçimlendirdiği ürünleri hem de  dış ticaret finansmanı alanında hayata geçirdiği dijital bankacılık çözümleri ile zaman ve mekandan bağımsız olarak ihracatçı firmaların büyümesine destek oluyor.

Haberin Devamı

Avrupa’nın en büyük ve köklü bankacılık gruplarından ve ana hissedarlarından UniCredit ile iştiraklerinin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki deneyim, uzmanlık ve finansman kaynaklarından da yararlanan Yapı Kredi yurtdışındaki geniş muhabir banka ağı ile müşterilerine özel kurgulanan yapılar oluşturuyor.

GÜÇLÜ ORTAKLIK YAPISI

Yapı Kredi bu kapsamda, ihracat işlemlerinde peşin, mal ve vesaik mukabili, kabul kredili ihracat, ihracat akreditifi, ödeme şekillerine göre ürünlerini çeşitlendiriyor ve müşterilerinin kullanımına sunuyor. Müşterilerine ihracat işlemlerinde farklı tahsilat kanalı alternatifleri sağlayan Yapı Kredi,  sunduğu alternatif finansman ürünleri ile müşterilerinin ihracatlarındaki tahsilat risklerini yönetmelerine de yardımcı oluyor. Banka, ihracat akreditiflerine teyit ekleme, akreditif alacaklarının iskonto edilmesi gibi ürünlerin yanı sıra Eximbank kaynaklı krediler ve  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın ihracatı destekleyici reeskont kredisi gibi ürünlerini de müşterileriyle buluşturuyor. Ayrıca Yapılandırılmış Dış Ticaret Finansmanı ekibiyle müşterilerin yatırımları için ülke kredileri kapsamında özel çözümler ve uzun vadeli uygun kaynak alternatifleri sunuyor.

Haberin Devamı

EN İYİ BANKA SEÇİLDİ

Dış ticaret finansmanı alanında yaygın muhabir ağını kullanarak akreditif kredisi, harici garantiler, kabul/aval kredileri, ülke kredileri, Eximbank kredileri, sigortalı ihracat finansmanı, forfaiting ve ihracat faktoringinin yanı sıra ithalat ile ihracat işlemlerine yönelik ürün ve hizmetler sunan Yapı Kredi, Euromoney’nin Dış Ticaret Finansmanı Araştırması’nda  2015 ve 2016 yıllarında üst üste iki kez Türkiye’nin “En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası” seçildi. 2 binin üzerinde şirketin değerlendirmeleri esas alınarak hazırlanan Euromoney Dış Ticaret Finansmanı Araştırması sonucuna göre bu ödüle son iki yılda üstüste layık görülen Yapı Kredi, ithalat ve ihracatta ödeme ve tahsilat işlemlerine yönelik çözümleri ile şirketlerin en beğendiği banka olarak öne çıktı.

FİRMALARA SERVİS MODELİ

Haberin Devamı

Öte yandan Türkiye’deki uluslararası yatırımcılar için ülke pazarına bir giriş noktası konumunda bulunan Yapı Kredi, uluslararası ve çokuluslu firmalara odaklı servis modeli fikrini ilk hayata geçiren banka konumunda. Buna göre Uluslararası ve Çok Uluslu Bankacılık (IMB) bölümünü kuran Yapı Kredi, Uluslararası Bankacılık Şubesi, Satış Kredi Destek ve Sınır Ötesi Bankacılık Aktiviteleri Birimleri ile hizmet veriyor. IMB birimi ile alanında uzman, uluslararası ve çok uluslu şirketlerle çalışma tecrübesine sahip, farklı yabancı dilleri konuşabilen bir ekip ile firmalara destek oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!