Kişisel müzik dönemi

Güncelleme Tarihi:

Kişisel müzik dönemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 21:57

iTunes ile dijital müzik devrimi yapan Apple, yeni servisi Apple Müzik ile yeni bir dönemin kapısını araladı. Kişisel müzik özellikleriyle dikkatleri çeken Apple Müzik, önceki gece Türkiye’deki kullanıcılara sunuldu.

Haberin Devamı

APPLE’ın yazılımcılar için Haziran 2015’te düzenlediği konferans WWDC 15’te sahneye çıkan şirketin CEO’su Tim Cook, Apple Müzik’i tanıtırken şunları söylemişti: “Müzik dinleme deneyimini en üst seviyeye çıkarmak için kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacağız.” Cook’un bu sözlerle tanıttığı Apple Müzik önceki gece Türkiye’deki kullanıcılara sunuldu. Ve artık Türk kullanıcılar da Cook’un sözünü ettiği ‘kişiselleştirme’den payını alacak. Peki Apple Müzik nasıl bir kişiselleştirme imkanı sunuyor?

Şöyle ki dinleyicilerin beğendiği, dinlediği ve arkadaşlarıyla paylaştığı şarkıları analiz eden Apple Müzik servisi, dinleyicilerin zevkine göre şarkıları öne çıkarma özelliğine sahip. Apple Müzik’e ilk kez giren kullanıcılara, müzik tarzları ve şarkıcılar soruluyor. Baloncuklarla sunulan bu seçeneklere bir kere dokununda ‘sevdim’ iki kere dokunulunca ‘çok sevdim’ olarak işaretleniyor. Bu adımdan sonra ise Apple Müzik harekete geçiyor. Sevdiğiniz tarzı ve şarkıcılara göre bir ön liste kullanıcılara öneriliyor. Daha sonra kullanıcıların beğendiği ve dinlediği şarkılar takip edilip, buna göre kullanıcıların zevklerine göre listeler hazırlanıyor. Her bir kullanıcının ana ekranında farklı şarkı ve sanatçı seçenekleri yer alması Apple Müzik’i diğer online müzik uygulamalarına göre öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE ÖZEL ŞARKILAR

Apple Müzik’in dikkat çeken diğer bir özelliği ise radyo kanalı. Ünlü kulaklık şirketi Beats’i satın alan Apple, bu şirketin çatısı altında yer alan ‘Beats 1’ radyoyu da Apple Müzik’e uyumlu hale getirdi. Beats 1 radyosu üç ülke ve stüdyodan canlı yayın gerçekleştiriyor. Los Angeles, New York ve Londra’dan yapılan canlı yayınlara ünlü sanatçılar konuk oluyor. Apple Müzik Türkiye’de lokal ve yabancı sanatçılardan oluşan katalogla kullanıcılara sunuluyor. Türkiye için özel hazırlanmış Halk, Sanat Müziği gibi özel müzik türlerinin yanı sıra Demet Akalın, Gülşen, Sıla, Mabel Matiz, Teoman, Funda Arar, Ceza, Kaan Tangöze, Göksel ve Buray şarkıcılar yer alıyor.

İki büyük oyuncu

Haberin Devamı

ONLINE müzik servisleri konusunda şu anda dünyada iki büyük oyuncu var. Bu işe daha önce giren Spotify, en çok kullanıcıya sahip olan şirket konumunda. 2008 yılında kurulan Spotify’ın dünyada 20 milyon ücret ödeyen abonesi bulunuyor. Ancak geçtiğimiz haziranda aktif olan Apple Müzik ise şu anda 10 milyon ücretli aboneye sahip.

Apple Müzik

iOS 8.4 ile birlikte hayata geçen Apple Music, iTunes’un tüm müzik arşivini abonelik modeliyle sunuluyor.
Apple Music’te ayrıca binlerce müzik klibin ve sanatçıların paylaşım yapabileceği sayfalarda bulunuyor.
Aylık 9.99 TL 3 ay ücretsiz kullanım
Aile paketi aylık 14.99 TL Ses kalitesi 256 kbps
Dünya DJ’lerini dinleme şansı Binlerce video klip
Siri ile kontrol İnternet bağlantısı olmadan dinleme özelliği iOS, Android ve masaüstü uygulamaları var.

Spotify

Haberin Devamı

Abonelik modeline sahip olan müzik servislerinin en popüleri. Yaklaşık 2 yıldan beri Türkiye’deki kullanıcılar tarafından kullanılabilen Spotify, Vodafone ile işbirliği yaparak kullanıcı kitlesini genişletiyor.
Aylık 9.99 TL 2 ay ücretsiz kullanım
10 cihaza kadar kullanma imkânı Ses kalitesi 320 kbps
Spor aktivitelerine göre parça seçimi Sanatçı sayfalarını takip edebilme Ülkelere göre dinamik listeler
İnternet bağlantısı olmadan dinleme özelliği iOS, Android ve masaüstü uygulamaları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!