Kifidis anatomik ayakkabı üretimine başladı

Güncelleme Tarihi:

Kifidis anatomik ayakkabı üretimine başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2019 09:37

1919 yılında Ortez-Protez firması olarak kurulan Kifidis, İzmir’in bilinir çocuk ayakkabı üreticilerinden Tuzcu Ailesi ile ortak ayakkabı üretimine başladı.

Haberin Devamı

Kifidis, kuruluşundan bu yana hakiki deriden, ayak sağlığına uygun alternatif malzemelerden ve anatomik yapıya uygun ayakkabı üretmeyi kendine misyon edinmiş bir marka.

Türkiye’de anatomik ayakkabı kategorisinde ekol haline gelmiş Kifidis, ilk adım ayakkabısını tüm Türk tüketicisi ile buluşturmak amacında ve bunun için ülkemizin çeşitli illerindeki perakendecilerle çalışmaya başladı.

KİPA Ayakkabıcılık adı altında geçtiğimiz mayıs ayında İzmir’ de faaliyete başlayan fabrikasında Kifidis Kids, Paplus ve Chiquitin by Kifidis markalarının üretimi gerçekleştirilmeye başlandı. Fabrikanın üretime geçmesiyle beraber üretim kapasitesinin artırılması hedeflendi ve çalışan kişi sayısı 50’ye çıkarıldı. Hedeflerine kısa sürede ulaşan Kifidis, yeni makine yatırımları ile beraber yıllık 120.000 çift ayakkabı üretim kapasitesine ulaştı.

Haberin Devamı

Kifidis, YK Başkan Yardımcısı Viron Vasiliadiz’in de belirttiği gibi; ürünlerine bu yıl anatomik kadın ayakkabısı ve terlik bandı da eklemek için çalışmalara başlandı. Kadın grubu ayakkabılarının üretimine başlanmasıyla birlikte kapasiteyi ve çalışan sayısını iki katına çıkarmak amaçlanıyor.

Kifidis 100. Yılına Ulaştı

Kifidis bu yıl 100. yılını ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek bir yatırımla kutlama kararı aldı. 2017 yılına kadar satış gelirlerinin %70’i ithal ürünlerden oluşuyordu. 2019 yılına geldiğimizde bu oran %50’ye kadar düştü. Hedef; bu oranı 2020 yılına kadar %30 bandına düşürmek. Önümüzdeki 5 yıl içinde üretilen ürünlerin yarısını ihraç ederek ülkemize döviz girişinde de katkıda bulunmak Kifidis’in hedeflerinden biri.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!