Kayak merkezleri beyaza büründü

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezleri beyaza büründü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 07:00

Türkiye genelinde yağan yağışlar kış turizmini de hareketlendirdi. Türkiye’nin önde gelen kayak merkezleri beyaza büründü. Turizmciler son yağışların mutlu ettiğini ve yeni sezon için gün saydıklarını belirterek, ‘Hazırlıklar hızlandı, 15 Aralık’a hazırlanıyoruz’ mesajı verdi.

Haberin Devamı

Türkiye son günlerde soğuk hava ve etkili yağışlarla mücadele ederken kış turizmini iple çekenler ‘Hasret bitiyor’ sevinci yaşıyor. Kayak merkezlerinde yağış artınca kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı.

Kayak merkezleri beyaza büründü
Bolu Dağı

15 Aralık’ta açılacak Türkiye’nin önde gelen kayak merkezleri de yeni sezon için gün sayıyor. Kar yağışının mutlu edici bir gelişme olduğunu belirten turizmciler otellerin sezona hazırlandıklarını ve yağışların etkisiyle rezervasyonların artacağını söyledi. Uludağ’da sezonluk kayak biletleri satışa çıktı. Erciyes’te soğuk havalarla birlikte suni kar testleri de başladı. Hürriyet’e konuşan sektör temsilcileri yağan karların kayak yapmak için yeterli olmadığını, kayak yapmak isteyenlerin aralık ayını beklemesi gerektiğini de belirtti.

Haberin Devamı

Kayak merkezleri beyaza büründü

Palandöken

SUNİ KAR TESTLERİ BAŞLADI

Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Zafer Akşehirlioğlu Erciyes’te kar yağışının devam ettiğini ve havanın soğuk olduğunu belirtti. “İlk yağış yeterli olmaz ama bu yağışlar habercidir, arkası geldiğinde aralık ayında açılmış olacağız” diyen Akşehirlioğlu, şöyle devam etti: “Kayağın başladığı 2.200 metrede beyazlıklar var ama kayak yapmak için henüz yeterli yüksekliğe ulaşmadı. Ancak suni karlama sistemlerimiz var. Hava sıcaklığı -3 ve altına düştüğünde suni karları başlatıyoruz. Normal kar yağana kadar pistleri hazırlıyoruz. Şu anda suni kar testleri de devam ediyor. Normalde geceleri yapılır ama hava çok soğuk olduğu için gündüzden başladık. Oteller hazır, suni karlama testleri yapılıyor, etraf beyazladı. Bundan sonra kayak yapılacak hale gelmesi bekleniyor.”

Kayak merkezleri beyaza büründü

Erciyes

Haberin Devamı

CANLI İZLENEBİLİYOR

Otellerin rezervasyonlara başladığının bilgisini de veren Akşehirlioğlu, “Otellerden rezervasyonların iyi gittiği ve kar yağışıyla birlikte rezervasyonların artacağı bilgisi geliyor. Henüz açılmayan oteller de bizden haber bekliyor. Aksilik olmadığı sürece yoğun bir sezon geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Zafer Akşehirlioğlu ayrıca Erciyes Kayak Merkezi’nin internet sitesinde canlı görüntülerin yer aldığını ve gelmek isteyenlerin bölgedeki son durumu canlı görebileceğini de belirtti.

Kayak merkezleri beyaza büründü

15 ARALIK’TA AÇILACAK

-Uludağ Beceren Otel’in sahibi Mehmet Haluk Beceren, yağışlardan memnun. Beceren, “Kar yeterli kadar var ama henüz oteller açılacak durumda değil. Şu anda Uludağ’da bakım ve tadilat işleri devam ediyor. Ay başından sonra açılış safhasına geçeceğiz. Bütün oteller 15 Aralık itibariyle açılmak üzere hazırlanıyor” dedi. Uludağ ile ilgili sezonluk bilet satışına başlandığını da belirten Beceren, “Ay başından itibaren de diğer günler için biletleri satışa açacağız” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Kayak merkezleri beyaza büründü

ULUDAĞ HIZLI BAŞLADI

-Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Burak Beceren, Uludağ’a son üç günde yarım metre kar yağdığını belirterek, “Bu kar bir haftada eriyecektir ama ay sonunda tekrar kar bekleniyor. 1 Ocak’ta 35 santim daha kar görünüyor. Bizim sezon açılışımız 15 Aralık civarı oluyor ama pistler elverişli olduğunda tesislerimizi, kafelerimizi açtığımız oluyor. 12 ay açık olan oteller haricinde de otellerin resmi açılışı 15 Aralık oluyor. Şu anda oteller hazırlıklarını devam ettiriyorlar. Geçen sene tüm Türkiye’de karsızlık yaşadık hem de depremin etkisiyle çok verimli bir sezon geçmedi. Ama bu sene erken de açılarak ziyaretçilerimize güzel bir sezon sunabileceğiz” ifadelerini kullandı. uludagshop.com sitesinden kayak bileti satışına başladıklarını da belirten Beceren, “Sınırsız sezonluk teleferik ve kayak biletleri satıyoruz. Fiyatı 9 bin 500 lira. Dört günde 350-400 tane bilet satıldı. Dolayısıyla talep iyi. Hedef bu yıl 170 bin bilet satmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!