Kaskoda fiyat düşüşü başladı

Güncelleme Tarihi:

Kaskoda fiyat düşüşü başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2023 07:00

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, kasko sigortasında son birkaç aydır yüzde 5 ila 10 arasında fiyat düşüşü yaşandığını belirterek, 2024’te ise yüzde 30 ila 50 arasında fiyat artışı beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, kasko sigortasında fiyatların stabil hale geldiğini hatta düşüş yaşandığını söyledi. Tuğtan, 2022’nin ikinci yarısından itibaren kaskoda ciddi fiyat artışları olduğunu, bu artışların bu yılın ilk yarısına kadar sürdüğünü belirterek, bugün gelinen noktada ise fiyatların daha stabil hale geldiğini, son birkaç aydır da yüzde 5 ila 10 arasında düşüşler olduğunu kaydetti. Tuğtan, “Şirketler bu anlamda rekabet içine girdi ve kasko fiyatlarında bir miktar aşağı yönlü hareket başladı” dedi.

HASARLAR ARTIYOR

Yılsonuna kadar kaskoda fiyat düşününün devam edeceğini, gelecek yılın ilk çeyreğine kadar da fiyatların bugünkü seviyelerinde seyredeceğini ifade eden Tuğtan, mayıs ve haziran ayından itibaren kurdaki yukarı yönlü hareketliliğin ve asgari ücretteki artışın işçilik ve yedek parça maliyetlerine etkisinin hasar prim oranlarına yansıdığını vurgulayarak, son birkaç ayda hasar prim oranlarında artışlar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2024’TE FİYAT ARTACAK

Tuğtan, kaskoda rekabetin bir müddet daha süreceği, ancak enflasyon, yedek parça ve işçilik maliyetlerindeki artışın devam edeceği varsayımı ile 2024’ün ilk çeyreğinden sonra hasar prim oranlarındaki artış ve karlılıktaki düşüş neticesinde kasko fiyatlarında artışlar olacağına dikkat çekerek, “Bu artış şirketten şirkete değişecektir ama hesaplamalarımıza göre bütün bu maliyetler sonucunda, fiyatlar, yüzde 30 ila yüzde 50 arasında değişecektir” dedi.

TRAFİK SİGORTASINDAN CİDDİ ZARAR EDİYORUZ

Mehmet Tuğtan, temmuz ayında asgari ücretteki artış ve yedek parça maliyetlerinin trafik sigortasında önemli karlılık sorunu yarattığına da dikkat çekerek, şu açıklamaları yaptı: “Trafik sigortasına yönelik bir takım düzenlemelerin masada olduğunu biliyoruz. Yeni yıldan itibaren trafik sigortasında hem teminat limitleri hem de fiyatlarda revizyon olacaktır. Buna da ciddi ihtiyaç var. Trafik sigortasından çok ciddi zarar ediyoruz. Mevcut fiyatlarla kar etmek neredeyse imkansız. Bir takım rehabilitasyon çalışmalarından sonra da trafik sigortasında serbest tarifeye geçilmesi gerekir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!