Kamu İhale Yasası’nda değişiklik yeniden masada

Güncelleme Tarihi:

Kamu İhale Yasası’nda değişiklik yeniden masada
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 07:00

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin geleneksel iftar yemeği önceki akşam Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla yapıldı.

Haberin Devamı

Yemekte konuşan Birlik Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin 136 ülkede, 506 milyar dolar tutarında portföye sahip olduğunu söyledi. Eren, “İşlevini iyice yitirmiş olan kamu ihale mevzuatımızın yenilenmesine yönelik Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlatılmış olan çalışmaların bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. Kamu vicdanını yaralayan ve sürekli olarak olumsuz dedikodulara neden olan 21/b dediğimiz pazarlık usulü ihale yönteminin sadece afet ve benzeri şartlarda uygulanmasını sağlayan; düşük tekliflerin geçersiz olacağı, fiyat farkı konusuna kalıcı ve adil çözüm içeren bir düzenleme en kısa zamanda hayata geçirilmelidir” dedi.

ADIM ATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Eren’in talebini şöyle yanıtladı: “Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurumlarımız bir çalışma yürütüyor. Sizlerden gelen fikirleri de dikkate alarak kamu ihale mevzuatını daha etkin işleyen bir mekanizma haline getirmek için adımlar atacağız. Mevzuatı dijitalleştirecek, sektörel kamu alımları mevzuatını da hayata geçireceğiz.”

 

BAKMADAN GEÇME!