İtalyan Bakan karşı çıktı... Alfa Romeo Milano tartışmalarla geldi

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Bakan karşı çıktı... Alfa Romeo Milano tartışmalarla geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2024 07:00

STELLANTIS çatısı altındaki Alfa Romeo geçtiğimiz hafta Çarşamba günü ismini markanın 1910 yılında kurulduğu Kuzey İtalya şehri Milano’dan alan yeni küçük şehirli SUV’unu tanıttı.

Haberin Devamı

Elektrikli ve hibrit motor seçenekleriyle tercih edilecek modelin aynı zamanda Alfa Romeo’nun tamamen İtalya dışında üretilecek ilk modeli olması ise tartışma yarattı. İtalya İşletme Bakanı Adolfo Urso, Alfa Romeo’nun ilk tam elektrikli aracını yurtdışında üreten Stellantis’i eleştirerek, otomobil üreticisinin kararının İtalyan yasalarını ihlal ettiğini söyledi. “Polonya’da Milano adında bir araba üretilemez. Bu İtalyan yasalarına göre yasaktır” diyen Urso, ‘kulağa İtalyan gibi gelen’ ürünleri hedef alan 2003 tarihli yasaya atıfta bulundu.

İtalyan Bakan karşı çıktı... Alfa Romeo Milano tartışmalarla geldi
Adolfo Urso

İtalyan basını ise Bakan Urso’yu yasaları tam olarak bilmemekle eleştirdi. Bu arada, Stellantis CEO’su Carlos Tavares, Çarşamba günü Milano’da yapılan lansmanda İtalyan gazetecilere verdiği demeçte Milano modelinin İtalya yerine Polonya’da üretilmesinin 10 bin Euro’luk fiyat avantajı sağlayacağını aksi durumda aracın 10 bin Euro daha pahalı satılacağını söyledi. Stellantis’in Polonya’daki fabrikasında Jeep Avenger ve Fiat 600 ile birlikte üretilen Alfa Romeo Milano, Türkiye’de mayıs ayında ön satışa açılacak. İlk teslimatlar ise eylül ayında gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!