İstanbul'da hava ve deniz ulaşımına kar engeli

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda hava ve deniz ulaşımına kar engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 10:14

İstanbul'da etkili olan  kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün yaklaşık 300'ü sefer iptal olurken sefer iptalleri bugün de devam etti.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları iç ve dış hatlarda bugün  yapacağı 181 ,Pegasus Hava Yolları'nın 63, Onur Hava Yolları' ise 3 seferi  iptal etti. İptal olmayan seferler ise uzun süreli gecikmeler yaşanıyor.

Yeni yılın ilk gününde Atatürk Havalimanı'nda karla mücadeleye devam edildi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 30 dakika kapanan havalimanı apronu açılıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, kar küreme araçları biriken karı apronda iş makinaları ile temizlerken uçaklara anti-icing olarak adlandırılan buzlanmayı önleyici sıvı sıkılma işlemi gerçekleştiriliyor. Yoğun çalışma ile yer hizmetleri şirketleri ve havayolları operasyonlarını aksama olmaması için faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'nun internet sitesindeki duyuruya göre, 09.50 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 10.15 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü ve 10.50 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferleri yapılamadı.

Şirketin 11.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 12.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü, 14.10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!