Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan: Kıdem tazminatı özel sektörde fiilen yok

Güncelleme Tarihi:

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan: Kıdem tazminatı özel sektörde fiilen yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2024 07:00

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan arabuluculuk uygulamasının başlamasıyla birlikte kıdem tazminatının özel sektörde şeklen olduğunu ama fiilen olmadığını söyledi. Arslan, “Arabuluculuk sistemi kıdem tazminatına çok zarar verdi. İşverenler arabulucuya avukatlarıyla geliyor, gariban işçi haklarından vazgeçtiğinde de sistem başarılı sayılıyor. Adalet Bakanıyla görüştük. O da taleplerimize sıcak bakıyor” dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Arslan, arabuluculuk uygulamasından sonra özellikle özel sektörde işçilerin kıdem tazminatının fiilen ortadan kaldırıldığını belirtti. Hakkını korumakta zorlanan işçiler olduğunu belirten Arslan şöyle devam etti:

KÂĞIT ÜZERİNDE SIFIR

“Arabulucuda işçiler kıdem tazminatını almış gibi yapıyorlar. Sendikalı işçilerde sorun yok. Ama sendikasız işçiler haklarını arayamıyorlar. Öyle örnekler var ki; 500 kişinin çalıştığı bir işletmede işçiler kâğıt üzerinde işten çıkarılıyor. Arabulucuda kıdem tazminatı ödenmiş gibi gösteriyorlar ve bu işçiler kâğıt üzerinde tekrar işe alınıyor. Bir arabulucu marifetiyle hiçbir şeyden haberi olmayan işçilerin kıdem tazminatı yok ediliyor.”

 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!