Feribot seferlerinde kafalar karıştı

Güncelleme Tarihi:

Feribot seferlerinde kafalar karıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 00:06

İSTANBUL Deniz Otobüsleri (İDO) ve Narlı Feribot İşletmeciliği (Negmar-İstanbul Lines) arasındaki ‘haksız rekabet’ davası sonuçlandı.

Haberin Devamı

İDO tarafından yapılan açıklamada, davayı İDO’nun kazandığı, oluşan haksız rekabetten dolayı Negmar’ın menine karar verildiği ifade edildi. Negmar-İstanbullines ise İDO’nun kamuoyunu maksatlı şekilde yanlış bilgilendirdiğini belirterek, mahkeme kararı uyarınca seferlerine devam ettikleri açıklandı. İDO 2011’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 861 milyon dolara özelleştirilmişti.

Bu anlaşma kapsamında İDO, kamuya ait 100 milyon dolarlık kredi borcunu üstlenerek, yıllık da 20 milyon TL kira ödeyemeyi kabul etmişti. Özelleştirme ihalesinden sonra İDO’nun faaliyet gösterdiği ve özelleştirme dahilindeki hatlardan biri olan Eskihisar-Topçular hattında, Negmar tarafından bir hat açılmıştı. Negmar, bu bölgede Tavşanlı Belediyesi’ne ait bir araziyi kullanarak faaliyete başlamaştı. İDO, bu durum üzerine haksız rekabetin tespiti ve meni talebi ile dava açmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!