EPDK’dan 3 şirkete kayyım

Güncelleme Tarihi:

EPDK’dan 3 şirkete kayyım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2023 07:00

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Yalova ili ile Çorlu ve İnegöl ilçelerinde toplam 425 bin aboneye doğalgaz dağıtım hizmeti veren Armagaz, Çordaş ve İngaz doğalgaz dağıtım şirketlerine kayyım atadı.

Haberin Devamı

Tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve BOTAŞ’a olan borçların ödememesi nedeniyle kayyım atandığı belirtildi.

EPDK’dan yapılan açıklamaya göre, dün yapılan Kurul toplantısında alınan kararla; ilgili yönetmeliğe aykırı faaliyet yürüten 3 dağıtım şirketi hakkında tedbir alınmasına ve şirketlerin mevcut yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak değiştirilerek, yerlerine yeni atamalar yapılmasına karar verildi. Yalova ili ile Çorlu ve İnegöl ilçelerinde toplam 425 bin aboneye, yaklaşık 1 milyon 250 bin vatandaşa doğalgaz dağıtım hizmeti veren Armagaz, Çordaş ve İngaz doğalgaz dağıtım şirketlerine EPDK tarafından kayyım atandı. Söz konusu dağıtım bölgelerinde EPDK tarafından atanan kayyım geçici süreyle görev yapacak, ardından kurum 4 ay içerisinde bu bölgeler için yeniden doğalgaz dağıtım ihalesine çıkacak.

Haberin Devamı

EPDK’dan 3 şirkete kayyım

YILMAZ: İLK VE SON OLSUN

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ilgili şirketlerin hizmet kalitesi ve arz güvenliği noktasında sınıfta kaldıklarını belirterek, “Bakanlığımızın planlamaları doğrultusunda 2026 yılında bin yerleşim yerine (ilçe-belde) doğalgaz konforunu ulaştıracağız. Doğalgaz ağımız genişlerken, dağıtım şirketlerine düşen sadece yatırım yapmak değildir. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmak ve BOTAŞ’a yönelik mali yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmek bu şirketlerin en temel sorumluluğudur” dedi. Kayyım atanan doğalgaz dağıtım bölgesindeki abone sayısının az ya da çok olmasının önemli olmadığına ve tek bir vatandaşın bile eksiksiz hizmet alması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, aldıkları bu kararın ilk ve son olmasını beklediklerini kaydetti.

Mustafa Yılmaz, şöyle devam etti: “Doğalgaz piyasası dağıtım lisanslarına ilişkin tedbirler yönetmeliği ile hem hizmet kalitesinin arttırılacağını hem de şebeke işletme güvenliğinin en üst düzeyde korunmaya devam edeceğini açıklamıştık. Tüketicileri mağdur eden, ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlerin de yaptırımla karşılaşması doğaldır. Bu kararımız umarım tüm şirketler için de önemli bir mesaj olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!