En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira

Güncelleme Tarihi:

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5 bin 500 TL olarak uygulanan en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı. Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği’ni (TÜED) ziyareti sırasında kendisine sunulan emeklilerin talepleriyle ilgili dosyayı inceledi. Dosyada intibak düzenlemesinin yapılması, emeklilik ikramiyelerinin ve en düşük emekli aylıklarının artırılması taleplerinin yer aldığı ancak bir rakam önerilmediği belirtildi. 

Bilgin dosyayla ilgili şu görüşleri dile getirdi: “Sayın Genel Başkan 5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının, bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını söyledi. Aynı fikirdeyim. En düşük emekli aylığını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. Bunları birlikte değerlendiren bir çalışma yürütüyoruz. Emeklilere rahat nefes aldıracak, üzerilerindeki tahrip edici enflasyon etkilerini ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı bir şekilde çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim.” 

Haberin Devamı

Bilgin, müjde modellerin sadece 13 milyonu değil, 15 milyonu kapsayacağını da ifade etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen müjdeyi NTV ve Star TV ortak yayınında verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Buradan güzel müjdeyi vermiş olayım, bunu 7 bin 500 lira olarak buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!