Emtia ticareti dijitalleşecek

Güncelleme Tarihi:

Emtia ticareti dijitalleşecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 07:00

Türkiye İş Bankası, endüstriyel ürünlerin ticaretine aracılık etmek amacıyla Türkiye’nin ilk dijital pazaryeri platformunu hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Proemtia adıyla faaliyetlerine başlayan platformda, öncelikli olarak demir çelik sektörü ürünleri kullanıma açıldı. Ürün kategorisini önümüzdeki dönemde genişletecek olan Proemtia’nın Türkiye’nin farklı noktalarındaki alıcı ve satıcıları aynı platformda bir araya getirerek ticareti kolaylaştırması amaçlanıyor. Demir çelik sektöründe beş ana kategoride, 80 ürünün ticareti yapılırken; sadece belli kriterleri taşıyan onaylı satıcılar üzerinden satış gerçekleştiriliyor.

DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Burak Seyrek, Proemtia’nın tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, ilk olarak ticaretine aracılık ettikleri demir çelik sektörünün Türkiye açısından stratejik ve kritik bir sektör olduğunu söyledi. Seyrek, “Depremlerde ağır hasar gören yaklaşık 10 ilimizin yeniden inşa edilmesi gerekecek. Dolayısıyla demir çelik sektörü, ülkemiz açısından depremlerden sonra daha da kritik hale geldi. Bölgenin inşası sırasında kısa zamanda çok ciddi bir demir çelik ihtiyacı olacak. Üzerinde birkaç yıldır çalıştığımız platform ile ihtiyacın hızlı ve kolay bir şekilde karşılanmasına da katkıda bulunmuş olacağız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

100 BİN TON ÜRÜN VAR

Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu da, Türkiye’de e-ticaretin toplam ticaret içerisindeki payının 2022’de yüzde 18.6’ya ulaştığını belirterek, şunları söyledi: “Burada teslim süresi önemli. Bu süre şu anda en fazla üç iş günü. Biz, işi hızlandırıyoruz. Tüm üyelerin erişebileceği şekilde şeffaf bir fiyatlama mekanizmasının oluşmasını sağlıyoruz. Bu da alıcılar için en büyük avantajlardan biri. Şu an 30 satıcımızın 100 bin tonluk ürünü var. Platformda vadeli ödeme imkânı da var. Hedefimiz 35 milyar dolarlık sektörden yüzde 5’lik pay almak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!