Ekonomi yazarı Osman Arolat hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi yazarı Osman Arolat hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 07:00

Nasıl Bir Ekonomi gazetesi başyazarı, deneyimli ekonomi gazetecisi Osman Saffet Arolat, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

22 Ekim 2023 tarihinden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Arolat, dün gece 04.30 civarında ağırlaştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Arolat, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Arolat için bugün (1 Kasım Çarşamba) saat 11:00’da Gazeteciler Cemiyeti’nde anma töreni düzenlenecek. Cenaze namazı aynı gün Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak. Merhumun cenazesi ise 2 Kasım Perşembe günü öğle namazına müteakip Çanakkale Assos Behram Kale Mezarlığı’na defnedilecek.

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Osman Saffet Arolat, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Lise yıllarından itibaren başladığı gazetecilik mesleğinin her kademesinde yer alarak, sembol isimlerinden oldu. 1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe adım attı. Bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler yaptı. Dünya Gazetesi’nde Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Arolat, son olarak Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin kuruluşunda yer aldı ve başyazarlığını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!