Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 08:58

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, orta vadeli ekonomi programı hazırlığının başladığını açıklarken seçim beyannamesindeki perspektifin programa yansıyacağını söyledi. Yılmaz toplantı sonrası açıklamasında, 'Enflasyonla mücadelede kararlıyız.' dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ise “Biz yaptıklarımızla konuşulmak istiyoruz, Merkez Bankası kendi işini yapacak” dedi.

Haberin Devamı

Yeni dönemin ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katıldı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da kurul üyesi olmamasına rağmen toplantıda yer aldı. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: OVP'DE GÜNCELLEME YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, orta vadeli program ile ilgili çalışmaların başladığını ve OVP'de önümüzdeki günlerdeki çalışmalarda bir güncelleme yapılacağını söyledi.

Yeni dönemde faiz politikaları ile ilgili değişikler bekleniyor. Bununla ilgili tartışmalarının OVP'ye yansıyacağını AK Parti'nin seçim beyannamesi kapsamındaki taahhütlerinin OVP içerisinde yer bulacağını aktardı. OVP'de özellikle büyüme, istihdam, cari denge gibi rakamlarda bir güncelleme yapılacağını ve yıl sonu beklentilerine ilişkin de bir güncelleme yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

YILMAZ: ENFLASYONLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın toplantı sonrası şu açıklamalarda bulundu:

Toplantıda ilgili kurumların sunumları sonrasında makro ekonomik görünüm ile bütçe detaylı değerlendirildi. Temel politika dökümanları konusunda çalışmalar gözden geçirilmiştir. EKK'nın yeni döneme ilişkin esasları istişare edilmiştir.

Serbest piyasa kuralları içinde ekonomimizin rekabeti gücü ve verimliliğini artırmaya kararlılıkla devam edeceğiz. İstikrar ve güven içinde büyümek, büyümenin nimetlerini adaletle paylaşmak temel amaçtır. Yatırım istihdam üretim ihracat hedeflerimizi gerçekleştirirken cari açığı bir engel olmaktan çıkarmaya kararlıyız. Teknolojik atılımları devam ettirecek, ihracat ve turizm gelirlerimizi artıracağız.

İstikrar ve güven içinde güçlü liderlik, tutarlı politika setiyle zorlukları aşacağız. Enflasyonla mücadele konusunda etkin ve kararlı adımlar atacağız. 12. kalkınma planını ekim ayında Meclis'e sunmaya planlıyoruz. Eylül'de OVP ile kamu politikaları ve uygulamalarını gözden geçirecek ve kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendireceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ekonomik yapımızı güçlendireceğiz. Mali alanımızı sosyal harcamalar ve nitelikli yatırımlar için kullanacağız. İlgili taraflarla istişare içinde ortak akılla hareket edecek, akademi ve sektörlerdeki diğer paydaşların katkı vereceği şekilde hızlı ve etkin çalışma imkanlarından yararlanarak yolumuza devam edeceğiz.

Haberin Devamı

ŞİMŞEK: MERKEZ BANKASI KENDİ İŞİNİ YAPACAKTIR

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ise “Biz yaptıklarımızla konuşulmak istiyoruz, Merkez Bankası kendi işini yapacak” dedi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Şimşekten önemli açıklamalar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!