Dijital reklamcılıkta yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Dijital reklamcılıkta yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 17:28

42 ülkede faaliyet gösteren Interactive Advertising Bureau’nun Türkiye merkezi IAB Türkiye’nin, KOBİ’lerin interneti daha verimli kullanması için geliştirdiği re-KOBİ Eğitim Platformu kapsamında tasarlanan “İnternet’le Güçlü KOBİ” Seminer dizisinin üçüncüsü, Bursa’da gerçekleşti.

Haberin Devamı

Seminerde,internetin gelişimi, iş hayatına ve reklamcılığa getirdiği yenilikler ile sunduğu imkânlar interaktif sunumlarla anlatıldı. Türkiye’nin Dijital Fotoğrafı, Dijital Medyada Reklam ve Medya Planlaması, Video Reklamcılığı, KOBİ’lerde Dijital Süreçler ve Dijital Sektörde İnsan Kaynakları Yönetimi konularının yer aldığı seminerin son bölümünde ise başarı hikâyeleri paylaşıldı.

“KÜÇÜK BÜTÇELERLE NOKTA ATIŞI İÇİN DİJİTAL”
Seminerin açılış konuşmasını yapan IAB Türkiye Genel Koordinatörü Aygen Tezcan şu bilgileri verdi: “İnternetle birlikte iş yapış şekillerimiz de değişti. Artık markalar sadece bulunduğu bölgeyle, hatta ülkeyle sınırlı değil. Dileyen marka dünyadaki müşterilere ürün tanıtımı yapabiliyor, internetten sipariş alabiliyor, satış yapıyor. Sıra reklama geldiğinde işler daha da güzelleşiyor. Çünkü internet büyük, küçük tüm firmalara çok çeşitli reklam olanağı sunuyor. Televizyon, gazete gibi geleneksel mecralardan farklı olarak, internette daha küçük bütçelerle nokta atışı yapılabiliyor, reklam yatırımlarının geri dönüşü kuruşu kuruşuna hesaplanabiliyor”

Haberin Devamı

“ARTIK MARKALAR DA ONLİNE OLMAK ZORUNDA”
Mediascope araştırmasına göre Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 63’ünün markaların online iletişiminin marka kararını etkilediğini; yüzde 70’inin sevdikleri markaların sitelerini ziyaret ettiğini; yüzde 55’inin sosyal medyada takip ettikleri markaları satın aldığını; yüzde 52’sinin ise TV seyrederken aynı zamanda internette dolaştığının altını çizen Tezcan, markaların dijitale yatırım yapmadan ayakta duramayacağını vurguladı.

Pazarlama Departmanı’ndan Elçin Demirci, KOBİ’lerde Dijital Süreçleri ele alan sunumunda internet sitesine sahip olmanın avantajlarını anlattı ve alan adı seçiminden doğru kitleye ulaşabilmek içinyapılması gerekenlerle ilgili önemli ipuçları verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!