Deprem bölgesine ‘Gönül Bağı Projeleri’

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesine ‘Gönül Bağı Projeleri’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2023 07:00

6 Şubat depremleri sonrası Turkcell, istihdamdan üretime, sanattan gastronomiye, psikolojiden eğitime kadar pek çok alanda proje seferberliği başlattı. Bu kapsamda şirket, Gönül Bağı Projeleri’ni depremden etkilenen 11 ilde uygulamaya koydu.

Haberin Devamı

Projelerle ilgili yapılan açıklamada, ilk aşamada 3.5 milyar TL’lik yardım desteği aktarılacağı belirtildi. Geçen ay başlatılan #Turkcellİstihdam Seferberliği’nden sonra depremden zarar gören şehirlerin tamamında, depremzedelere farklı projelerle el uzatılarak, yaraların yerinde sarılması hedefleniyor.

‘ÇÜNKÜ BURA BİZİM MEMLEKET’

Toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda gönülden hizmet verdiklerini ve milyonlarca hayata dokunan pek çok projeyle iz bıraktıklarını vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Aklımız afet bölgesinde, kalbimiz şehirlerimizde” dedi.

Bölgede yapılacak çok iş olduğuna dikkat çeken Erkan, şunları söyledi: “Biz Türkiyenin Turkcell’iyiz. Bugüne kadar her alanda projeleriyle tarihe iz bırakan bir şirket olarak, marka mirasımızın aydınlattığı yolda durmadan yürüyoruz ve yeni Gönül Bağları kurmak için seferberlik ruhuyla harekete geçiyoruz. İyileşmek için önce umutları yeşerteceğiz, el ele verip gönülleri bir edeceğiz. Çünkü Bura Bizim Memleket. Bize başka memleket yok.”

Haberin Devamı

ÖNCELİK İSTİHDAMDA

Turkcell, bölgede hayatı canlandırmak için işe istihdam yaratacak projelerle başlıyor. Afet bölgesinde yeniden yapılanmanın ekonomik kalkınmayla mümkün olacağı fikrinden hareketle depremzedelerin iş hayatına dönüşü için arka arkaya adımlar atılıyor. Turkcell geçen ay başlattığı istihdam seferberliğiyle depremden etkilenen illerde yaşayan, depremden sonra farklı illere yerleşen veya birinci derece yakınları afetzede olan bin 100 kişiye iş imkânı sağlayacağını duyurmuştu. Şimdi de Hatay’a Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi kuruyor. İlk aşamada 50 kişinin işe alınacağı bu merkezde depremzedelerin istihdamı, eğitim alması ve meslek edinmesi sağlanacak. Turkcell Akademi de 5 bin depremzedeyi teknik ve kişisel gelişim programlarıyla destekleyecek.

ÇOCUKLAR VE KADINLARA PROJE

Deprem bölgesinin lokomotif gücü olan yerel ve küçük işletmelerin üretime devam etmesi ve pazarda yer alması sağlanacak. Kadınlara ve çocuklara yönelik projeler de devreye alınacak. Paycell El Sanatları Vitrinleri projesinde; el sanatlarından geçinen kadınlar faydalanacak. Turkcell Bizce ile de bölgedeki kadın girişimcilerin kalkınması desteklenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!