Deniz üstü OSB önerisi

Güncelleme Tarihi:

Deniz üstü OSB önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 07:00

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, OSB’lerin hizmet alanlarının genişletilmesi gerektiğini belirterek, Antalya’da deniz ya da mera organize sanayi bölgeleri oluşturulabileceğini söyledi. Bahar, teklifi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a da sundu.

Haberin Devamı

Bahar, organize sanayi bölgelerinin genellikle karalarda oluşturulan binalar gibi algılandığını vurgulayarak, “Bu yanlış bir bakış. Her alanda OSB oluşturabiliriz. Deniz veya mera gibi alternatif organize sanayi bölgeleri oluşturup böylece ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabiliriz. Neden? Çünkü denizde metrekare fiyatı yok. Böylece ülkemize daha ucuza OSB kazandırabiliriz. Balık dünyanın en değerli besinlerinden biri. Örneğin Gazipaşa’da sarp kıyıların karşısında bir alan ayrılarak deniz OSB yapılabilir mi, orada balık çiftlikleri kurulabilir mi? Buna bakmak gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VAR

Korkuteli ilçesinde ekilemeyen binlerce dönüm alan olduğuna değinen Bahar, buralara da mera OSB’si kurulabileceğini vurgulayarak, “Bu konuda organize sanayi bölgelerine yetki verilmeli. 5 milyon metrekarelik bir arazide mera olur. Türkiye’nin ihtiyacı da var, hayvancılığı da geliştirmek istiyoruz. Bölgeye gidilip gerek kooperatifleşme yöntemiyle gerek hak sahiplerine yüzdelik hisse verilerek gerek satın alınarak bu iş yapılabilir” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!