‘Bu yasayı veto edin’

Güncelleme Tarihi:

‘Bu yasayı veto edin’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 01:13

TUSKON Başkanı Rızanur Meral İnternet yasasının onaylanmasının Türkiye’yi, Çin ve İran gibi ülkelerle bireysel özgürlükler açısından aynı sınıfa sokacağını söyleyip Cumhurbaşkanı tarafından yasanın veto edilmesini istedi.

Haberin Devamı

‘Bu yasayı veto edin’
Gaziantep’te Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSKON) Doğu Afrika ülkeleri ve Türkiye arasındaki Doğu Afrika Ticaret Köprüsü’nün açılışı bugün yapıldı. Toplantıdan sonra gazetecilerle bir araya gelen TUSKON Başkanı Rızanur Meral gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Meral İnternet yasasının onaylanmasının Türkiye’yi, Çin ve İran gibi ülkelerle bireysel özgürlükler açısından aynı sınıfa sokacağını söyledi.

Türkiye’nin imajının bu yasakla birlikte çok sarsılacağını ifade eden Meral, “İfadenin serberst olmadığı toplumların ilerlemesi mümkün değil. Bilginin hızlı transferinin en önemli parçalarından biri internettir. İnternet kısıtlamaları toplumun ve demokrasinin önünü tıkayacaktır” diye konuştu.


KAŞIKLA OLDU KEPÇEYLE KAYBEDERİZ
İnternet yasasının Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması takdirinde Türkiye’nin yıllar içinde kazandığı imajın kaybolacağını belirten Meral, “İmajı kaşıkla oluşturduk kepçeyle kaybederiz. Dünya Türkiye’deki bu durumu hayret ve şaşkınlıkla takip ediyor” diye konuştu.


VETO ETMESİNİ İSTİYORUZ
17 Aralık sonrası Türkiye’nin imajının yatırımcıların kafasında soru işareti de bıraktığını söyleyen Meral, “İnsanlar artık çocuklarını Türkiye’ye gönderirken düşünüyorlar. Cumhurbaşkanı’mızın bu sesimize kulak verip internet yasasını veto etmesini istiyoruz” dedi.


17 Aralık sonrasında Türkiye’nin siyasal atmosferini de değerlendiren Meral, “Siyasetçiler toplumu çok geriyor. Biz bir buzkıran geimisi gibi Türk iş dünyasını yeni pazarlara sokmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!