Bodrum’da oteller depremzedeler için istihdam sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da oteller depremzedeler için istihdam sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2023 07:00

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Muğla’nın Bodrum ilçesine 8 bin 500’e yakın depremzede geldi.

Haberin Devamı

Depremzedelerin 2 bin 800’ünün il genelindeki 66 otelde konakladığını belirten Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Deprem bölgesinden gelen ve mağdur olan depremzedelerimiz eğer Bodrum’da çalışmak isterlerse kapımız her zaman açık. Depremzedelerimize, İŞKUR koordinasyonunda yapmak istediği işe göre istihdam sağlanabilir. Bu süreçte biz oteller de istihdam için hazırız” dedi.

‘MUĞLA AFAD BÜNYESİNDE KONAKLAMA SAĞLANIYOR’

İlçenin depremzedeler için seferber olduğunu söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “İlk etapta depremzede yurttaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. 2 bin 800’e yakın depremzede otellerde konaklıyor. 66 otel toplamda bini aşkın oda tahsis etti. Büyük depremin olduğu 6 Şubat’tan itibaren depremzedelerin öncelikle barınma ihtiyaçları karşılandı. Sonrasında depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için de Bodrum Kaymakamlığı koordinasyonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muğla AFAD bünyesinde şu anda konaklamalar sağlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Son birkaç gündür deprem bölgesinden göçün azaldığına da dikkat çeken Dengiz, bunun yanında evleri az hasar alan depremzedelerin de memleketlerine dönmeye başladıklarını ifade etti. Bütün otellerin kentte kalan depremzedelere destek vermek üzere seferber olduğunu vurgulayan Dengiz, “Ortak bir yemek menüsü yaptık. Oteller kendi aşçılarıyla veya gönüllü aşçılarla birlikte depremzedelere üç öğün yemek verilmesini sağlıyor. Gıda malzemeleri kaymakamlıktan sağlanıyor. BODER olarak gönüllü arkadaşlarla birlikte otellerin gıda ihtiyacı ve konaklayan depremzedelerin bireysel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Okullar da açıldı. Otellerde konaklayan depremzede çocuklarımız da Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda okula başladı” diye konuştu.

‘OTELLER OLARAK İSTİHDAMA HAZIRIZ’

Faruk Dengiz’in verdiği bilgilere göre Bodrum’daki oteller, depremzedelerin istihdamına da katkı sağlamak üzere iş planı yapıyor. “Depremzede yurttaşlarımızın ne zaman gideceğini sorgulamıyoruz. Marmaris, Fethiye ve Bodrum’da yatak kapasitesi doldu. AFAD başka bölgelere yönlendirmeler yapıyor. Çocukları tekrar hayata kazandırmak için pedagoglarla görüşmeler yapılıyor. Berberlerimiz otellere gelip, okul öncesi çocuklarımızı tıraş etti. Bodrum’da herkes seferber olmuş durumda” diyen Dengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Deprem bölgesinden gelen yurttaşlarımız Bodrum’da çalışmak isterlerse kapımız her zaman açık. İŞKUR’un yönlendirmesiyle meslek koduna göre başvurular alınabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!