Bir arkadaşa bakıp çıkacağız

Güncelleme Tarihi:

Bir arkadaşa bakıp çıkacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 08:30

Yarın, önce dünya basını için kapılarını açacak ‘Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek 150’ye yakın model bu yıl pazardaki daralmaya bağlı olarak ya Türkiye’ye getirilmeyecek, ya da getirilirse de satış açısından pek şans bulamayacak. Yani Cenevre, Türk tüketiciler için bir bakıma “Alıcı değil, bakıcıyız” fuarı olacak.

Haberin Devamı

OTOMOTİV sektörünün her yıl düzenlenen en büyük şovlarından biri olan ‘Cenevre Otomobil Fuarı’ yarın başlıyor. Bu yıl 89’uncusu düzenlenecek fuar 5-6 Mart’ta önce dünya basınına, 7-17 Mart tarihleri arasında ise otomobilseverlere kapılarını açacak. Otomobil tutkunlarının merakla beklediği fuarda özellikle sergilenecek modeller de kapılar açılmadan belli olmaya başladı. 150’ye yakın dünya ve Avrupa prömiyerinin yapılacağı Cenevre fuarında Türkiye adına en önemli model ise kuşkusuz Bursa’da üretimi başlanan yeni Renault Clio olacak. Bu yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak yeni Clio’nun dışında Türkiye adına diğer bir önemli model ise yine Tofaş tarafından Bursa’da üretilen Fiat Egea Ailesi’nin yeni üyesi ‘Egea/Tipo Sport.’ Ancak fuarda sergilenen bir çok model bu yıl pazardaki daralmaya bağlı olarak ya Türkiye’ye getirilmeyecek, ya da getirilirse de satış açısından pek şansı olmayacak. Yani Cenevre Türk tüketiciler için bir bakıma, “Alıcı değil, bakıcıyız” fuarı olacak.

Haberin Devamı

150 YENİ MODEL

Avrupa’nın bu bağımsız en büyük fuarında kuşkusceuz dünyada ilk kez vitrine çıkan çok önemli modeller de var. Özellikle orta sınıfta yer alan yeni elektrikli modeller dikkat çekiyor. Fransız Peugeot yüzde 100 elektrikli versiyona da sahip yeni 208’i, Ferrari en güçlü V8 motora sahip F8 Tributo’yu, Mazda yeni crossover modelini, Honda ilk elektrikli otomobilini, Aston Martin Lagonda SUV’u ve Porsche üstsüz 911’i ilk kez Cenevre’de sergileyecek. Mercedes’in CLA Shooting Brake’ten GLC’ye kadar altı farklı dünya tanıtımına ev sahipliği yapacağı fuara katılmayan Volvo bile elektrikli otomobil markası Polestar’ın tüm dünyada dikkat çeken yeni modelini vitrine çıkaracak.

8 MARKA YOK

Son yıllarda tüm dünyada otomobil fuarları konsept olarak sorgulanmaya başladı. Harcanan para ve verilen mesainin artık karşılığını bulamadığı, fuarlar yerine başka alanlara daha müşteri bazlı yatırımların yapılmasının etkili olduğundan bahsediliyor. Bu yüzdendir ki, özellikle kendi markalarına sahip ülkelerde düzenlenen fuarlara son yıllarda katılım oldukça düştü. Bu alanda tek istisna ise her yıl İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen fuardı. Bu fuara herkes eşit şansa ve alana sahip olduğu için katılım yüksek oluyordu. Ancak son yıllarda otomobil markalarının çeşitli gerekçelerle katılmadığı fuarlara bu yıl Cenevre’de eklendi. 2018’de Opel, Infiniti, DS ve Cadillac gibi markalar Cenevre fuarına katılmazken, bu sayı 2019’da arttı. Opel, Infiniti ve DS’e Ford, Jaguar, Hyundai, Land Rover ve Volvo da eklendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!