Başbakan Merkel: İçe kapanmak ağır hata olur

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Merkel: İçe kapanmak ağır hata olur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 17:20

Başbakan Angela Merkel, Alman İşverenler Birliği’nin (BDA) Berlin’de düzenlediği ‘İşverenler Günü’ne katıldı.

Haberin Devamı

KONUŞMASINDA, ABD ve Kanada’yla planlanan serbest ticaret sözleşmesi TTİP ile CETA sözleşmelerini savunan Başbakan Merkel, “Küreselleşme ilerliyor. Biz bunu ya içimize kapanarak ya da çok taraflı sözleşmelerle karşılarız. Ancak içe kapanmak ağır hata olur. Biz yapmazsak, Çin yapacak” dedi.

SERBEST DOLAŞIMI KALDIRMAYIN

İngiltere’nin AB’den çıktıktan sonra pazara girmek için imtiyaz talebini de reddeden Merkel, İngiltere’ye imtiyaz uygulanması halinde başka AB ülkelerinin de aynı istisnaları talep edebileceğini söyledi. Merkel, AB’den çıktıktan sonra serbest dolaşımı sonlandıracaklarını açıklayan İngiltere Başbakanı Theresa May’den serbest dolaşımı kaldırmamasını talep etti.
Serbest dolaşımın AB’nin temeli olduğunu ve müzakere edilemeyeceğini belirten Merkel, “Bu hakkın kalkması durumunda AB tehlikeye girer” dedi.

Haberin Devamı

PAHALI VAATLER VERMEYİN

Alman İşverenler Birliği Başkanı İngo Kramer, Başbakan Angela Merkel ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel’e, “Gelecek yıl seçim kampanyasında seçmene pahalı vaatler vermeyin” uyarısında bulundu. Emekli maaşlarına zam ve sosyal harcamaların artması gibi sözlerin ekonomiye çok pahalıya malolacağını belirten Kramer, sosyal harcamaların yüzde 40 sınırını aşmaması ilkesine sadık kalınmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!