Bakan Bolat G-20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi’nde: Jaypur’da yatırım temasları

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bolat G-20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi’nde: Jaypur’da yatırım temasları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2023 07:00

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hindistan’da düzenlenen G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi’ne katıldı. Dokuz toplantı yapan Bolat, üye ülkelerin bakanlarıyla temaslarda bulundu.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada Ömer Bolat’ın, ikili görüşmeler çerçevesinde Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid bin Abdullah AI Kasabi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Verilen bilgiye göre görüşmede ikili ticaret, müteahhitlik hizmetleri, Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonu kapsamındaki işbirliği fırsatları gibi konulara ilişkin atılabilecek somut adımlar değerlendirildi. Bakan Bolat, “Suudi Arabistan ile kırmızı et, beyaz et, süt ürünleri ihracatı ve teminat mektupları kabulü konusundaki sorunlar çözüme kavuşturuldu. Ülkelerimiz arasındaki üst düzey işbirliği doğrultusunda, ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyoruz” dedi.

Bolat daha sonra Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Dr. Ngozi Okonjo Iweala ile bir araya geldi. Okonjo, Türkiye’nin saygın bir ülke olduğunu ve önümüzdeki şubat ayında Abu Dhabi de yapılacak DTÖ Bakanlar Komitesi toplantısında ilerleme sağlanması için Türkiye’nin katkılarını, desteğini yanlarında görmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı

HEDEF YATIRIMLARI DAHA DA ARTIRMAK

Son görüşmesini Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile yapan Bakan Bolat, şu bilgileri verdi: “En önemli ticaret ortaklarımızdan ABD ile ekonomik ve ticari bağlarımızı güçlendirmeye yönelik düzenli ticari istişare mekanizmasını hayata geçireceğiz. ABD firmalarının Türkiye’deki yatırımlarının artırılması ve küresel tedarik zincirinde Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde yer alması için birlikte çalışacağız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!