Avrupa’dan 1.5 milyar Euro destek

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’dan 1.5 milyar Euro destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2023 07:00

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), yıkıcı etkileri gidermek amacıyla önümüzdeki iki yıllık dönemde deprem bölgesine 1.5 milyar Euro’ya (30 milyar TL) varan yatırım yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

EBRD, depremden etkilenen şehirlerdeki insan sermayesini, geçim kaynaklarını ve işleri korumak için bölge ekonomisinin toparlanmasını, yeniden inşasını ve yeniden entegrasyonunu desteklemeyi amaçlıyor.

ŞAHIS VE ŞİRKETLERE

EBRD hamlesi, depremden doğrudan etkilenen birey ve şirketlere yönlendirilmesi amacıyla Türkiye’deki bankalara sağlanacak 600 milyon Euro’luk (12 milyar TL) krediyi, toparlanma ve yeniden inşa için çalışacak şirketlere verilecek borçları ve özel sektörün rolünün güçlendirilmesini kapsıyor. Depremden etkilenen şehirlerde sürdürülebilir altyapının yeniden inşasını desteklemek ve demiryolu ağının yeniden inşası da EBRD’nin odaklanacağı alanlar arasında olacak. EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, “EBRD’nin 1.5 milyar Euro’ya varan desteği önemli ve bankanın özellikle bu sancılı ve zorlu zamanlarda Türkiye’ye olan bağlılığını yansıtıyor” dedi. 2009’den bu yana yaklaşık 17 milyar Euro (340 milyar TL) yatırım yapan EBRD, Türkiye’de önde gelen kurumsal yatırımcı konumunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!