Almanya'daki makinist grevinde sürpriz gelişme

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki makinist grevinde sürpriz gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 10:28

Alman Makinistler Sendikası (GDL) tarafından başlatılan ucu açık grev, sürpriz bir kararla bitirildi. GDL’in Alman Demiryolları Deutsche Bahn (DB) ile 10 ayı aşkın bir süredir yürütülen toplu iş görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine başlattığı dokuzuncu grev, tarafların arabuluculuk konusunda anlaşması üzerine, bugün (Perşembe) saat 19:00’dan itibaren kaldırılıyor.

Haberin Devamı

Tarafların Berlin’de yaptıkları görüşmelerde, grevin derhal bitirilmesi ve arabuluculuğun 27 Mayıs-17 Temmuz tarihleri arasında yapılması konusunda anlaşma sağlandı.

Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, arabuluculuk görüşmelerini GDL adına Thüringen Eyalet Başbakanı Bodo Ramelow, DB adına ise Brandenburg Eyaleti eski Başbakanı Matthias Platzeck yürütecek.

Toplu iş görüşmelerinin başlamasından bu yana, ikisi uyarı olmak üzere, yarıda kesilen son grevle birlikte 9 kez greve gidildi.

Almanya’da 20 bin dolayında makinist ve 17 bin dolayında demiryolu personeli, 39 saat olan çalışma süresinin 38’e indirilmesi, fazla mesainin yılda 50 saat ile sınırlandırılması, çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi, ücret artışı gibi konularda Deutsche Bahn’dan talepte bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!