AK Parti’de adaylar için 5 kriter

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’de adaylar için 5 kriter
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 07:00

AK Parti, belediye başkanlıkları için aday anketlerine başladı. AK Parti, her ilde vatandaşı telefonla arayarak, “Belediye başkanı adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz?” diye soracak. 26 Kasım’da da 81 ilde temayül yoklamaları yapılacak.

Haberin Devamı

AK Parti’de belediye başkan adaylığı için başvurular yarına kadar devam edecek. Bu süreçte anket ve temayül yoklaması yapacak olan AK Parti’de doğru adayın belirlenmesi için şu 5 parametre baz alınacak:

1- Anketler ve temayül yoklaması adayların belirlenmesinde etkili olacak ancak tam anlamıyla belirleyici olmayacak.

ETNOGRAFİK EKİP RAPORU

2- Yerel yönetimler başkanlığı geçtiğimiz aylarda “etnografik ekip” diye nitelenen tebdil-i kıyafet sahaya çıkarılan deneyimli siyasetçilere de araştırma yaptırttı. Bu ekip, müşteri gibi girdikleri berberde, markette, manavda, bindikleri taksi, dolmuş, otobüste “İşler nasıl? Siyaset nasıl? Belediye başkanından memnun musunuz? Kimi görmek istersiniz?” diye sohbet ettiği vatandaşın nabzını tutmuştu. Elde edilen veriler geçtiğimiz hafta bir rapor haline getirildi.

Haberin Devamı

TEŞKİLATIN GÖRÜŞÜ

3- İl örgütleri ile milletvekillerinin görüşleri de alınacak.

4- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylara ilişkin illerdeki eski arkadaşlarının değerlendirmeleri de alınacak.

5- AR-GE Başkanlığı’nca medyaya yansıyan isimler de inceleniyor. Bunların “yönlendirme” şeklinde olmayanları dikkate alınırken, yerel medyanın kimleri önerdiğine de bakılıyor.

KURMAYLAR: FİKİR VERECEK

AK Parti kurmayları, “Bunların hepsi araç. Sadece bir aracı kullanarak karar vermek çok yanlış olur. Anketler tam anlamıyla belirleyici olmayacak ama fikir verecek. Gözlem de elimizde bir veri. Yapılacak anketlerle birlikte gözlem çalışmasına bakılacak. Vatandaş sahada kimi görmek istiyorsa o aday olacak” dedi. 

ADAY KOMİSYONU

AK Parti’de belediye başkan adaylarının belirlenmesi için bu hafta yeni bir komisyon kuruluyor. Bu komisyonda AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın yanı sıra  Genel Sekreter Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz, Erkan Kandemir ile Yusuf Ziya Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan da yer alacak. Adayların belirlenmesinde etkili olacak olan komisyon, çalışmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak.

BAKMADAN GEÇME!