Afet bölgesinde ‘mücbir sebep’ nedeniyle vergiler ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Afet bölgesinde ‘mücbir sebep’ nedeniyle vergiler ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 07:00

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde mükellefler için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep ilan edildiğini ve 6 Şubat-31 Temmuz 2023 tarihleri arasında yerine getirilmesi gereken vergisel yükümlülüklerin ertelendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre mücbir sebep süresince, vergi beyanname ve bildirimleri 15 Ağustos 2023 günü sonuna kadar, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenmeleri ise 31 Ağustos 2023 gününe kadar uzatıldı. Halen uygulaması devam eden 7256 ve 7326 sayılı Yapılandırma Kanunları kapsamında mart, mayıs ve temmuz 2023 aylarında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri ise mücbir sebep halinin bitim tarihini izleyen ağustos, ekim ve aralık 2023 tarihlerine kadar uzatıldı.

DASK TAZMİNATLARI ÖDENMEYE BAŞLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası verilen desteklerin artırılacağını, kredilerde ilave kolaylıklar sağlanacağını söyledi. Nebati, “Deprem sonrasında bölgede yaşayan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın talepleri halinde bankalar nezdindeki borçlarının ertelenmesine ve kredi kartı taksit sürelerinin artırılmasına yönelik kararlar aldık. Şu an önceliğimiz canların kurtarılmasıdır” dedi. 

Haberin Devamı

Bakan Nebati depremin hemen ardından Ankara’daki Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Olağanüstü Yönetim Merkezinin derhal devreye girdiğini de söyledi. Nebati, “İlk günden ihbarlar geldi. Bu çerçevede depremin üzerinden 24 saat geçmeden ilk tazminat ödemesi yapılmıştır” dedi.

Afet bölgesinde ‘mücbir sebep’ nedeniyle vergiler ertelendi

1.6 MİLYON LİRALIK ACİL DURUM ÖDENEĞİ

- Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerin bölgede kullanılmak üzere AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 liralım acil durum ödeneğinin gönderildiğini bildirdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’da depremzedelerin barınması için 50 bin 818 AFAD aile yaşam çadırının kurulumunun tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Afet bölgesine AFAD’dan 1 milyar 389 milyon 774 bin 16 lira ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 250 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 lira acil durum ödeneği gönderilmiştir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!