ABD tarım dışı istihdam verisi saat kaçta, ne zaman açıklanacak? Gözler ABD tarım dışı istihdam açıklamasında

Güncelleme Tarihi:

ABD tarım dışı istihdam verisi saat kaçta, ne zaman açıklanacak Gözler ABD tarım dışı istihdam açıklamasında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 14:09

ABD tarım dışı istihdam verisi ile ilgili son dakika haberleri yakından takip ediliyor. ABD tarım dışı istihdam verisi bugün açıklanacak. Piyasa beklentisi verinin 325 bin gelmesi yönünde. Peki, ABD tarım dışı istihdam verisi saat kaçta, ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ABD tarım dışı istihdam verisinin ne zaman, saat açıklanacağı merak ediliyor. Altın yatırımcısı heyecanla tarım dışı istihdam açıklamasını bekliyor. Piyasa beklentilerinin üzerinde gelecek bir veri, ABD istihdamında iyileşme sürüyor algısıyla Fed’in faiz artırımında hızlanabileceği beklentilerini kuvvetlendirecektir.

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD mayıs ayı tarım dışı istihdam verisi Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak. Piyasa beklentisi verinin 325 bin gelmesi yönünde… Piyasa beklentilerinin üzerinde gelecek bir veri, ABD istihdamında iyileşme sürüyor algısıyla Fed’in faiz artırımında hızlanabileceği beklentilerini kuvvetlendirecektir. Bu da dünyada dolar varlıklarını güçlendirerek, ters korelasyon etkisiyle altın fiyatlarını baskılayabilir. Tam tersi bir durumda yani verinin zayıf gelmesi halinde, istihdamda bozulma yaşanıyor algısıyla Fed faiz artırımlarını yavaşlatabilir. Bu da altın fiyatlarını destekleyebilir.

Haberin Devamı

Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 14-15 Haziran tarihinde yapılacak. Toplantıdan 50 baz puanlık faiz artışı çıkması beklenirken; Fed Başkanı Jerome Powell'ın piyasalara vereceği mesajlar kritik önemde olacak

BAKMADAN GEÇME!