45 bin TL’lik ayakkabı fuara damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

45 bin TL’lik ayakkabı fuara damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 09:56

Eksposhoes İstanbul Ayakkabı Saraciye Moda Fuarı bu yıl üçüncü kez kapılarını açtı. Pullman Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara Türkiye’nin önde gelen 120 üretici firması katıldı. 50 ülkeden bin 200 yabancı sektör temsilcisinin yer aldığı dev etkinliğe, altın pullarla kaplanan 45 bin TL’lik el yapımı ayakkabı damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Eksposhoes İstanbul Ayakkabı Saraciye Moda Fuarı Pullman Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 16 bin metrekare alanda 120 yerli üreticinin 2017-2018 kreasyonlarını sergilediği dev etkinliğe bu yıl 50 ülkeden bin 200 yabancı sektör temsilcisi katıldı. EKS Fuarcılık tarafından organize edilen ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen fuara bu yıl yurt dışından 100 ile 900 ayakkabı mağazası zinciri olan 50 büyük perakende firması geldi.

45 BİN TL’LİK AYAKKABI FUARIN YILDIZI OLDU

Fuar için özel olarak tasarlanan, üzeri altın pullarla kaplı ayakkabı yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Osmanlı döneminde Sultana yakın yöneticilerin ‘Has Oda’ toplantılarında giydiği ayakkabıdan ilham alınarak tasarlanan özel üretim ayakkabı, fuar için İstanbul’a gelen bir Rus iş adamı tarafından satın alındı. Türk ustalığının geldiği noktayı dünyaya tanıtan tarihi öneme sahip bu ayakkabı, 45 bin TL karşılığında ismini vermek istemeyen Rus iş adamının özel koleksiyonuna katılmış oldu.

AYAKKABI SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİ VE İHRACATIN ARTMASI TEMEL HEDEFİMİZ

Haberin Devamı

Türk ayakkabı sektörünün bu yıl koyduğu 1 milyar dolar ihracat hedefine dikkati çeken EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, Eksposhoes’un sektöre her geçen yıl daha fazla katkı sağladığını söyledi. Demir, “ Temel hedefimiz daha fazla üretim ve daha fazla ihracat. Cari açığımızın kapanması için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu yıl fuarımıza yurt dışından bin 200 sektör temsilcisi geldi. Başta ABD, Rusya, Libya, Kanada, Çin, Irak ve Romanya olmak üzere 50 ülkeden iş insanını ağırlıyoruz. EKS Fuarcılık tüm yabancı misafirlerin konaklama ve ulaşım masraflarını üstlenerek bu etkinliği düzenliyor. Ayakkabı sektörümüzün gelişmesine ve ihracatımıza daha fazla katkı sağlamak için bu masrafları üstlenmeye her zaman hazırız. Üretim, tasarım, markalaşma, ihracat ve yeni iş bağlantıları için ter döküyoruz” dedi.

YABANCILAR ÖZGÜN TASARIMA GELİYOR

Yeni ihracat pazarlarını keşfetmek için fuarların kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Erkan Demir,” Türk ayakkabı sektörü kaliteli üretim, teslimat süreleri ve özgün tasarım konularında her geçen yıl ivme kazanıyor. Fuarlar da tüm bu gelişmeler için bir vitrin niteliğinde. Geçen iki fuarımızda yeni ülkelerden iş insanlarını tanıdık, firmalarımızın yeni iş bağlantıları kurmasına ve yüksek kaliteli ürünlerini hem iç pazara, hem de yabancı misafirlere sergilemesine vesile olduk. Bizim için bundan büyük mutluluk yok. Her yıl büyüyerek sektörümüzün gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!