20 ülkeden sağlık turizmi heyeti gelecek

Güncelleme Tarihi:

20 ülkeden sağlık turizmi heyeti gelecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2023 07:00

Sağlık turizminde 2022’yi 2.1 milyar dolarlık gelirle kapatan Türkiye, bu hafta büyük bir buluşmaya hazırlanıyor. Başkent Ankara’da düzenlenecek TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, aynı zamanda sağlık turizmi zirvesine de ev sahipliği yapacak. Zirveye 20 ülkeden 100 kişiyi aşkın alım heyetinin katılacağı belirtildi. Hedef ise sağlık turizminde 3 milyar dolarlık geliri yakalamak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açılışını yapacağı zirve 16-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI TEMSİLCİLER KATILACAK

Fuara Fransa, Almanya, Hollanda, İngiltere, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak, Kamerun, Gana, Nijerya, Senegal, Uganda, Zambiya, Tanzanya ve Kenya’dan Ticaret Bakanlığı destekli 100 kişilik sağlık sektörü temsilcisi katılacak. Sağlık Diplomasisi Derneği davetiyle gelen alım heyetleri önemli temaslarda bulunacak.

HEALTH ANKARA PROJESİ ANLATILACAK

Fuarda aynı zamanda Ankara’dan kamu ve özel hastaneler, klinikler, sağlık tesisleri, sağlık sektörü temsilcileri stant açarak Ankara’nın sağlık hizmetlerinin tanıtımını yapacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuşmacı olarak katılacağı fuarda Ankara Ticaret Odası da ‘Health Ankara’ projesi ile sağlık turizminde Ankara’nın konumuna yönelik sağlık sektörüne bilgilendirme yapacak.

Haberin Devamı

Ankara’nın ilk kez sağlık turizmi ile ön plana çıkacağına dikkat çeken Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu fuarın Ankara’nın sağlıktaki rekabet avantajlarını kullanarak uluslararası alana açılması için kilometre taşı olacağını belirtti. Aksu, “Hedef ve öncelikli ülkelerden davet edilen yabancı sağlık sektörü temsilcileri ile Türk sağlık sektörü ile bir araya gelecek, ikili iş görüşmeleri yapacak ve referans sağlık tesisleri ziyaret edilecektir. 2024 yılında toplam yabancı hasta portföyünün yüzde 25’inin Ankara’da tedavi olması beklenmekte olup bu oran 500 binden fazla hasta ve 750 milyon dolardan fazla bir ekonomik büyüklüğü ifade ediyor” dedi.

TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ve Zirvesi’nde 30 ülke stant açacak, 100’e yakın büyükelçi de fuarda hazır bulunacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Kent Konseyi, TÜRSAB, TUREB, ANRO, ATİD, ANTOD, TUADER, TAV Havalimanları, üniversiteler tarafından desteklenen fuarda destinasyon tanıtımları, sağlık, spor, kış ve kültür turizmi için özel bölümler yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!