Eğlenmek hakkımız

Güncelleme Tarihi:

Eğlenmek hakkımız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Futbolcular izin gününde bara gidilmeli mi, gidilmemeli mi? konusuna noktayı koydu...

İzin gününde gittiği bar'da fotoğrafını çeken gazetecilere saldıran Beşiktaşlı futbolcu, spor kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı. Futbolcu, yönetici ve teknik adamlar Fransız futbolcu için ‘‘İzin gününde eğlenmek hakkı ama saldırgan olmamalıydı’’ yorumunu yaptı.

Gece kulübüne gider mi

Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Nouma gittiği gece kulübünde olay çıkarınca spor kamuoyunda yeni bir tartışmayı başlattı. Futbolcu izin gününde gece kulübüne gidebir mi? Fotoğrafını görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldıran ve mahkemelik olan Nouma'ya ilk önce teknik direktörü Scala sahip çıkmıştı.

Saldırı olamaz

İtalyan çalıştırıcının bu yaklaşımına futbolcu, yönetici ve teknik adamlar da destek vererek, ‘‘Futbolcu da insandır. Onun da izin gününde eğlenmek hakkı vardır. Ayrıca her ne pahasına olursa olsun gazeteciye saldırma hakkı yoktur’’ görüşünde birleşti.

SCALA: Futbolcu bir insandır

Beşiktaş Teknik Direktörü önceki gün yaptığı açıklamada, ‘‘Futbolcu bir insandır. O izinli olduğu her zaman istediği yere gidebilir. Benim için önemli olan saha içinde yaptıklarıdır’’ yorumunu yapmıştı.

DENİZLİ: Çok abartılıyor

Nouma'nın gittiği yere insanlardan başkası mı gidiyor. Her mesleğin içindeki insanlar buraya girebiliyor ve eğlenebiliyor. Bir futbolcunun gitmesi niye bu kadar abartılıyor ki. İzin gününde gidebilir.

LUCESCU: Ben formuna bakarım

Her insan gibi onların da eğlenmek hakkı. Ben onun izinli gününde nerelere gittiğine bakmam. Ertesi günkü çalışmasına ve temposuna bakarım. Düşüş görürsem, onun yerine başkasını kullanırım. Kimsenin özgürlüğüne karışmam.

MAGAZİN BASINI

Neden isyan ederler?

Suat EKİZ

Türkiye'de Cumhurbaşkanı ve Başbakan, 24 saat kapısında bekleniliyorsa, bu ülkede medyatik kişilerin özel hayatları merak edilir ve izlenir. Fotoğrafının çekilmesini istemeyen insanlar niçin buralara gelirler ve neden isyan ederler bilinmez. Sen izinli bile olsan sabah dörde beşe kadar gece kulübünde içip eğleneceksin. Sağlığını düşünmeyeceksin. Fotoğrafın çekilince saldıracaksın. Bu suçluluk duygusundan ileri gelir.

Olayı kınıyoruz

Salih KEÇECİ

Hem bir gazeteci, hem de bir Beşiktaş kongre üyesi olarak bu tür olayları kınıyorum. Geçmişte de gazeteci olarak buna benzer olaylar yaşadık. Yetenekleri ile toplumda sivrilmiş kişilerin resimleri kamuya açık her yerde çekiliyor ve bundan sonra da çekilmeye devam edecek. Ne bundan öncekiler, ne Noumo olayı, ve ne daha sonra yaşanacaklar biz gazetecileri görev yapmaktan alıkoymayacaktır.

Ne dediler?

OGÜN: Saygı duyulmalı

Nouma Avrupalı bir insan. Türkiye'yi bilmiyor. Kendine göre haklı olabilir. Eğer hocasından izin aldıysa sorun yok. Avrupalı maçtan sonra bara gidip içebiliyor. Ben şahsen bunu yapmam ama yapanlara da saygı duyarım.

RÜŞTÜ: Futbolcu da eğlenebilir

İzinli gününde eğlenebilir, stres atabilir. Futbolcu da insandır. Onun da eğlenme hakkı var. Ama saldırması yanlış. Medyanın özel yaşantıya saygılı olması gerekiyor.

ABDULLAH: Saldırı hakkı yok

Nouma'nın geldiği yer ve kültürü farklı. Futbolcunun izinli gününde eğlenmesi doğal hakkıdır. Kavganın sebebini bilmiyorum ama hiç bir futbolcunun kimseye saldırma hakkı yoktur.

AYHAN: İstediği yere gidebilir

Nouma çok profesyonel bir oyuncu. İzinli gününde istediği yere gider. Futbolcunun saha içinde sergilediği performansı önemlidir. Nauma'nın yanlış yaptığına inanmıyorum.

MEHMET: Saygı göstermeli

İzin gününde futbolcu istediğini yapar. Beşiktaş Kulübüne yakışır bir şekilde iznini sürdürmeli. Burada basının da takip etme hakkı var. Herkes birbirine saygı göstermeli.

TAYFUR: İzinli ise eğlenebilir

Nouma'nın geldiği yer ve kültürü farklı. Futbolcunun izinli gününde eğlenmesi en doğal hakkıdır. Ama hiç bir futbolcunun kimseye saldırma hakkı yoktur.

BÜLENT: Adaba uygun olmalıdır

Futbolcu adabı dahilinde izinli gününde tabii ki eğlenebilir. Sporcuya yakışmayacak hareketler bize yakışmaz. Görüntüleme olayı ise izin alınıldığı müddetçe gerçekleşebilir.

SUAT: Rahatsız etmeden

Sporcu kendi spor yaşamını olumsuzluğa itmeyecek, toplumu rahatsız etmeyecek bir şekilde eğlenebilir. İzin gününde eğlenmek onun da hakkıdır.

OKAN: Kendini düşünmeli

Sporcu önce kendini düşünmeli. İzin gününde eğlenmesi en doğal hakkıdır. Bu işi profesyonelce yapıyorsa, bazı şeylerden feragat etmelidir. Görüntü olayına gelince izin alınmadığı zaman sorun yaşanıyor.

YÖNETİCİLER

Eğlenme hakkı var

MURAT ÖZAYDINLI (FB):

Her futbolcu izinli gününde bir profesyonel olarak nasıl eğleneceğini bilmeli. Futbolcunun da eğlenme hakkı vardır. Olay ile ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Bu Beşiktaş camiasını ilgilendiriyor.

Kurallara uyulmalı

CELAL GÜRCAN (GS):

Sporcu profesyonelce davranmalıdır. İzinli gününde eğlenmek hakkıdır. Kurallara uyduğu sporculuğuna, kulübüne ve kendisine zarar vermeyecek şekilde her insan gibi eğlenmek hakkıdır.

ESKİ FUTBOLCULAR

TANJU: İzin gününde eğlenir

Nouma rahip mi. Hangi çağda yaşıyoruz. Futbulcu hele izinli gününde nasıl eğlenmez. Türk futbolu yükseklere çıkıyor. Adam Avrupalı. Dünyada bizim gibi özel hayatı merak eden bir ülke yok.

ARİF KOCABIYIK: Kıymetini bilmedim

Ben yıllarca yaşadım geriye baktığımda yanlış yapmış olduğumu anladım. Yani ben futbolun kıymetini bilmedim. 30-34 yaşından sonra isteği gibi yaşasın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!