Dostluğu ihbar ettiler

Güncelleme Tarihi:

Dostluğu ihbar ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2011 00:00

Sarı kırmızılı takımın antrenörü Ali Özüak’ın, milli takımdan öğrencileri F.Bahçeli sporcuların isteğini kırmayıp, kronometre tutmasından rahatsız olan üyeler, Aysal’a şikayette bulundular.

Haberin Devamı

GALATASARAY ve Fenerbahçe... Asırlık geçmişleriyle Türk sporuna damga vuran iki güzide kulüp. Ezeli rakip, ebedi dost. Onların olduğu yerde rekabet var, çekişme var, spor var... Önceki gün öyle bir olay yaşandı ki, görenler şaşırdı, duyanlar “pes” dedi. Ezeli rekabetin getirdiği dostluğa gölge düşürecek bu olay G.Saraylıları da fikir ayrılığına düşürdü.

Olayın kahramanları iki kulübün milli yüzücüleri, antrenörler, yer G.Saray’ın Burhan Felek’teki Ergun Gürsoy Kapalı Yüzme Havuzu... G.Saraylıları bile üzen olay şöyle gerçekleşti. 10 Ağustos’ta yapılacak Türkiye Kulüplerarası Yaz Yüzme Şampiyonası’na hazırlanan F.Bahçeli sporcular, kendi tesislerindeki sorun nedeniyle G.Saray’ın Burhan Felek’teki havuzunda antrenman yaptı.

Başına iş açtı

Galatasaray’ın antrenörü Ali Özüak, Fenerbahçeli sporcuların isteğini kırmayarak kronometre tutup yardımcı oldu. Bu durumdan rahatsız olan Galatasaraylı bazı üyeler öfkeden çılgına dönüp durumu kulüp başkanı Ünal Aysal’a bildirdiler. Bu durumdan rahatsız olan Galatasaray’ın tecrübeli yöneticisi Semih Haznedaroğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki dostluğa dikkat çekip, olayla ilgili üzüntülerini dile getirdi:

Haberin Devamı

Keşke herkes Özüak gibi olsa

 “10 Ağustos’ta Türkiye Kulüplerarası Yaz Şampiyonası başlıyor. Orada da iki büyük rakip var. Birisi G.Saray, diğeri F.Bahçe. Çekişecekler, biri şampiyon olacak. F.Bahçe’nin Kalamış’taki havuzunda  problemler var.  Yapılan anlaşma gereği, bizim Altunizade’deki havuzumuzda 3 kulvar (Olimpik 50 metre) Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis ediliyor. Onlar da ihtiyacı olan kulüplere veriyor.

Örnek bir davranış

Geçtiğimiz cumartesi sabahı F.Bahçeli 4 yüzücü orada çalışırken, milli takımdan da antrenörleri olan bizim hocamızdan ‘Hocam bize yardımcı olun. Bir kronometre tutun’ diyerek ricada bulunmuşlar. Hocamız, milli takımdan talebeleri olan bu çocukları kırmamış yardımcı olmuş.
Bunu gören oradaki bazı kişiler, Kalamış’a diğer üyelere haber vermişler. Onlar da reaksiyon gösterip tatildeki başkanımız Ünal Aysal’ı arayıp rahatsızlıklarını dile getirmişler. Ben onlarla aynı görüşte değilim. Bu çok etik ve G.Saraylılığa layık, bir G.Saraylı’nın yapması gereken bir davranış. Bana göre hocamızın yaptığı Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek fair playlik bir davranış.

Haberin Devamı

Az daha kovacaktık

Maalesef sporun ne demek olduğunu anlamayan bu kişiler bunu çarpıtarak aktarıyorlar başkana. Başkan da bana telefon açıp olayı anlattı. Keşke her sporcu, her antrenör Ali Özüak gibi hareket etse. Semih Haznedaroğlu olarak benim 50 yıllık spor anlayışım bu.  Az kalsın bu olay nedeniyle Ali Özüak’ı kovacaktık. Bu olay çok can sıkıcı.”

Galatasaray da Fener’in havuzunu kullanmıştı

G.SARAY Ergun Gürsoy Kapalı Yüzme Havuzu’nun üç kulvarının (Olimpik 50 metre) kullanımı, sözleşme gereği her gün 07.00-23.00 saatleri arası İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne verildi. Ayrıca havuzun enine (25 metrelik) çalışma halinde ise 6 kulvar yine GSİM emrine tahsis edildi. Bu havuzdan İstanbul kulüplerinin milli ve milli olmamış sporcuları yararlanıyor. F.Bahçe Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu üç haftadır tadilatta olduğu için sporcuları G.Saray’ın bu havuzu ile ENKA tesislerindeki havuzda çalışmalarını sürdürüyorlar. Daha önce G.Saraylı yüzücüler de F.Bahçe’nin havuzundan yararlanmışlardı.

NE DEDİLER?

Haberin Devamı

Ben de Fenerli sporcu çalıştırdım

Atletizmde 18 branş var. Bir kulüp bunların hepsine antrenör istihdam edemez. Ben yıllarca F.Bahçeli sporculardan birkaçını çalıştırdım ve onları Türkiye rekortmeni yaptım. Bunlardan en önemli isim 3 adım atlama Türkiye rekortmeni olan Ayşegül Baklacı’dır.  Bu gayet normal bir uygulama.

Temel Erbek (G.Saray Atletizm Şube Kaptanı)

Atletizmde böyle bir uygulama var

Atletizmde de bir antrenör farklı formalar altında sporcuları çalıştırıyor ve kronometre tutuyor. Bu konuda hiçbir sorun yok. Örneğin bizim kulübün atleti Nurden Aksu’yu, Fenerbahçe Antrenörü Ziya Özel çalıştırıyor. Bu antrenörler bu sporcuları fahri olarak çalıştırıyorlar.

Haberin Devamı

Ömer Aras (Beşiktaş Atletizm Menajeri)

Etik açıdan doğru bulmuyorum

Ben bir kulübün antrenörünün bir başka kulübün sporcusuna hem kronometre tutmasına, hem de çalıştırmasına karşıyım. Ancak bizim antrenörlerden rakip takımın sporcusunu çalıştıranlar da var. Bu bence etik değil. Maalesef atletizm camiasında bu tip antrenörler var. Bu hoş değil.

Fikret Çetinkaya (F.Bahçe Atletizm Şube Kaptanı)

Düşmanca bakarak spor yapılmaz

Bu tip sporlarda bir antrenörün bir başka kulübün sporcusunu çalıştırması bence etiktir. Ben G.Saray’da çalışırken ODTÜ’nün kürekçileri İstanbul’da bulundukları dönemler de antrenmansız kalmamaları için yardımcı oluyorduk. Tekne de veriyorduk. Kinle, düşmanca bakarak spor yapılmaz.

Haberin Devamı

Emir Turgan  (G.Saray Su Sporları İcra Kurulu üyesi)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!