'Dortmund maçını kazanmalıydık'

Güncelleme Tarihi:

Dortmund maçını kazanmalıydık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 16:51

Geçen yılı Paderborn'da Andrea Breitreiter'in yardımcısı olarak görev yapan Volkan Bulut, bu sezonda aynı görevi Schalke'de sürdürüyor. Bulut, sezonun ilk yarısında Schalke'nin performansı ile ligi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Volkan Bulut Schalke'de yardımcı antrenör olarak görev yapıyor. Uzun süreden beri birlikte çalıştığı

Dortmund maçını kazanmalıydık

Teknik Direktör Andrea Breitenreiter'in yardımcılığını üslendi. Geçen sezon da Paderborn'da aynı görevde bulundu. Schalke'de altı aylık çalışma dönemini tamamlayan Bulut'a, takımının ve rakiplerinin sezonunun ilk yarı performansını, Schalke gibi büyük bir takımda çalışmanın avantajları ve dezavantajlarını sordum. O da samimi olarak cevaplar verdi.

BÜYÜK TAKIMDA ÇALIŞMAK AYRI

Schalke'nin ligin en önemli takımlarından biri olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Bulut, “Seyircisi, camiası, beklentileri ve başarıya olan arzusuyla Schalke ligdeki en önemli takımlarından biri. Büyük bir kulüp. Başarısızlığa en az tahammülü olan kulüplerin başında geliyor. Bu tabi ki üzerimizdeki baskıyı artıyor. Ancak çok büyük avantajları var. Müthiş bir seyirciye sahip. Takımı ateşleyen, bizi motive eden bir taraftar. Sahamızda oynadığımız her maçta inanılmaz destek veriyorlar. Kulübün organizasyonu 10 numara. Küçük kulüplerde çalışınca teknik heyet olarak göreviniz takımı maçlara hazırlamakla kalmıyor. Baka sorumluluklar da üstlenmelisiniz. Ancak Schalke'de her şey çok profesyonel. Bizim buradaki görevimiz takımı çalıştırmak ve başarılı sonuçlar almak. Bu da işimizi kolaylaştırıyor” dedi.

AVRUPA LİGLERİNDE YENİLMEYEN ÜÇ TAKIMDAN BİRİ

Ligde bazı maçları şansız kaybettiklerini söyleyen Bulut, “Dortmund karşılaşmasını 3-2 kaybettik. Bizim ligdeki en önemli maçımızdı. Derbiyi kazanmamız gerekirdi. Çok iyi mücadele ettik. Ancak oynadığımız ve sergilediğimiz mücadele skora yansımadı. Maçı maalesef kaybettik. Bu maçtan sonra çok üzüldüm. Yenilgiyi hakketmedik. Dortmund evsahibi olmanın avantajını kullandı. Bayern Münih maçında da müthiş oynadık. Ancak sahamızda onlara da kaybettik. Deplasmanda Hamburg'u yendiğimiz maça ise çok sevindim. Avrupa Ligi'nde ise çok başarılı bir dönem geçirdik. Bu ligdeki takımlar arasında yenilmeyen üç takımdan biriyiz” dedi.

GENÇ BİR TAKIMIZ

Schalke ligdeki takımlar arasında en genç ekiplerden biri. Genç futbolculardan oluşan takım, istikrarı sezonun ilk yarısında pek yakalayamadı. Zaman zaman iyi oynayıp farklı kazandı. Beklenmedik maçlarda da puanlar kaybetti.
Bulut'a bunu hatırlatınca o da genç futbolculara sahip olduklarını belirterek, “Genç futbolculardan kurulu takımlar futbolda kolay kolay istikrar yakalayamıyor. Biz de bunun sancısını çektik. Takımda tecrübeli futbolcu sayısı az. Bunun için sezonun ikinci yarısına iki ya da üç tecrübeli futbolcu takviye etmeyi planlıyoruz. Alacağımız futbolcuların sahada gençleri yönlendirmesini bekleyeceğiz” dedi.

STUTTGART OLUMSUZ SÜRPRİZ YAPTI

Bundesliga'da geride kalan 17 hafta sonunda ligin genel bir değerlendirmesini yapan Bulut, “Bayern Münih zaten biliniyor. Ligin üst sırasında yer alan takımlar Hertha hariç kendilerinden beklenen performansı gösterdi. Bayern, Schalke, Dortmund, Wolfsburg, Leverkusen ve Gladbach'ın ilk altıda yer alması tahmin ediliyordu. Ancak Hertha Berlin beklenmedik performans gösterip bu takımların arasında ve üstünde yer aldı. Stuttgart ise olumsuz anlamda sürpriz yaptı. Güçlü kadrosuna rağmen alt sıralarda bulunması beni şaşırttı. Ayrıca ligin yenileri Darmstadt ile İngolstadt da tahminlerinin üzerinde başarı gösterdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!