Çubuklu 5'e katladı

Güncelleme Tarihi:

Çubuklu 5e katladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 23:27

FENERBahçe, 50 milyon dolarlık yeni forma anlaşmasıyla rekor kırdı...

Haberin Devamı

Daha önce 5 yıllığına 10 milyon dolarlık anlaşma yapan sarı lacivertliler, bu rakamı 5’e katlarken Adidas ile tam 50 milyon dolarlık yeni sözleşmeye imza attı.

FENERBAHÇE Kulübü, Adidas ile 5 yıllığına 50 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayarak rekor kırdı. Böylece daha önce 5 yıllığına 10 milyon dolarlık bir anlaşması olan sarı lacivertliler, bu rakamı 5’e katladılar. Sarı lacivertliler bu anlaşma ile ayrıca Avrupa piyasasına da açılıyor. Adidas’ın yurt dışındaki mağazalarında artık Fenerbahçe formaları da satılacak.
Sarı lacivertliler bu parayı sadece isim hakkı olarak alacaklar. Forma satışı ve Fenerium mağazalarında satılan ürünlerin gelirleri yine sarı lacivertlilere kalacak.

‘TÜRKİYE’DEKİ EN YÜKSEK RAKAM’

GERÇEKLEŞEN anlaşma nedeniyle Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı ve Adidas Türkiye Genel Müdürü Eduard Massier’in katılımıyla Saracoğlu Stadı’ndaki 1907 tribününde bir tören düzenlendi. Törene, kulüp başkanı Aziz Yıldırım da yer aldı.
Bu rakamın Türk kulüpleri içinde en yüksek rakam olduğunu anlatan Kiğılı, “Bizim 5 yıl önce yaptığımız anlaşmanın değeri her bir yıl için 2 milyon dolar olmak üzere toplam 10 milyon dolardı. Bugünkü rakamlar ise çok daha farklı. Yeni anlaşma yıllık 8,5 milyon dolardı. İki milyon dolardan 8,5 milyon dolara gelmiştir rakam. Beş yılda 42,5 milyon dolar alınacak. İlaveten bonus da koyduk.
Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları için özel bonuslar olacak” diye konuştu.

‘FORMA REKLAMINDA SÜRPRİZ’

Haberin Devamı

YENİ anlaşmayla Adidas’ın formanın yanı sıra antrenman ve kamp malzemelerini üreteceğini aktarıp, tüm ürünleri yurt dışında da satışa çıkaracağını anlatan Abdulllah Kiğılı, forma reklamında Telekom ile olan anlaşmalarının sezon sonu biteceğine dikkati çekerken, yeni sezonda sürpriz bir isim de olabileceğini vurguladı.
Bu arada Adidas Türkiye Genel Müdürü Eduard Massier, Fenerbahçe Kulübü’nün kendileri için önemli bir partner olduğunu dile getirdi.

Yıldırım ve Uslu PFDK’lık oldu

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım ve genel sekreter Mahmut Uslu, Sivasspor karşılaşmasının devre arasında yaşananlar, karşılaşma sonrası açıklamaları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu tarafından PFDK’ya sevk edildiler. Hatırlanacağı gibi Aziz Yıldırım Sivas’ta oynanan karşılaşma sonunda mücadelenin hakemi Yunus Yıldırım hakkında sert ifadeler kullanmıştı.

Meireles yarıda bıraktı

Haberin Devamı

F.BAHÇE ligin 21. haftasında oynayacağı Kasımpaşa maçının hazırlıklarına devam ederken Meireles, dünkü idmanı sağ arka adalesindeki sertlik nedeniyle yarım bıraktı.

Fenerium’a yetişemezler

ETKİNLİKTE konuşmaların ardından çubuklu maket forma üzerine imzalar atıldı. Abdullah Kiğılı, “Fenerbahçe Spor Kulübü’nün mağazalarında satılan Fenerium ürünlerine Türkiye’de hiçbir kulübün yetişmesi mümkün değil. Özellikle bu hususta çalışan Fenerium ekibinin alınlarından öpüyorum” dedi.

Dişi Kanaryalar, Lattes’i ağırlıyor

FENERBAHÇE Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi B Grubu’ndaki 10. maçında bugün Fransa temsilcisi Basket Lattes’i ağırlayacak. B Grubu’nda namağlup lider durumda bulunan sarı lacivertLliler, Lattes’i bugün 20.00’de Ülker Sports Arena Metro Enerji Salo-nu’nda konuk edecek.

Fenerbahçe krizde değil

Haberin Devamı

KİĞILI, yöneltilen bir soru üzerine, “Fenerbahçe bir krizde değil. Mali bakımdan Türkiye’nin en güçlü kulüplerinden biriyiz. En az borcu olan kulüplerden biriyiz. Futbolcularımıza borcumuz yok. Mali bakımdan en küçük bir şaibe veya dedikodu duydunuz mu? Kulübün 700’ün üzerinde çalışanı var. Her şey günü gününe, saati saatine ödenmekte. Bu her zaman böyleydi” diye konuştu.

YILDIRIM DA KATILDI

TÖRENİ başkan Aziz Yıldırım’la yöneticiler Ahmet Tahir Perek, Hakan Dinçay, Turhan Şahin ve İsfendiyar Zülfikari’nin yanı sıra CEO Hasan Hakkı Yılmaz da takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!