Çizme'de Terim'in adı bir sokağa veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Çizmede Terimin adı bir sokağa veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2001 00:00

Haberin Devamı

Çizme'de destan yazan futbol elçimiz Fatih Terim'in adı Floransa'da bir sokağa veriliyor. Mor menekşeli tyaraftarlar, "Via de 'Macci" sokağının adını "Via Terim“ olarak değiştirerek Belediye'ye bu değişikliğin resmiyet kazanması için öneri götürdüler. Bu değişiklik resmileşirse Floransa tarhinde ilk kez bir sokağın adı görevde bulunan bir Teknik Direktörün ismi ile değiştirilmiş olacak.

Floransa Belediye Başkanı Leonardo Domenici'nin de Fatih Terim'in adının bir sokağa verilmesine sıcak baktığı öğrenildi.

TERİM'İN TOPRAĞI
Öte yandan Floransa'nın yerel gazetesi La Nazione, Fatih Terim'e tam sayfa ayırarak "İtalya'da ki Son İmparatorluğun adının "Terimland" olduğunu yazdı. Terim’in toprağı anlamına gelen "Terimland“ "Teknik adamın buluşları, şehri ve ligi fethetti. Söz ve davranışlarının gücüyle“ denildi.

KİMSE BÖYLE BEĞENİLMEDİ
Gazetede yer alan yorumda, "Floransa’da son yıllarda hiçbir teknik direktör böylesine geniş bir beğeni almadı. Terim, şehri ve takımı değiştirerek, tüm değerini gösterdi. Şimdi Fiorentina’nın onu kaybetme riski var" denildi.

"ALINGAN TERİM"
Terim’in Floransa’daki hayatı ve özellikleri anlatılırken de, "Çok akıllı, samimi ve büyük bir karizması var. Paraya saldırmıyor tam tersine alçak gönüllü. En kötü huyu, alıngan olması. Hem de çok. Yardımcısı Müfit ve çevirmeni Şükrü ile litrelerce çay içiyor“ diye yazıldı.

GORİ ZİRVEYE HAZIRLANIYOR
Bu arada, Terim’in geleceği ile ilgili tartışmalar, televizyon programlarında ve gazetelerde yapılırken, perşembe gününe kadar Cecchi Gori ve Terim’in görüşeceği, kararın belli olacağı öne sürüldü. Fiorentinalı yöneticiler ile başkan Gori’nin Milan galibiyeti sonrası acil bir toplantı yaparak, Terim’i ellerinden kaçırmamaları için yeni bir teklif hazırladıkları söylenirken, başkan Cecchi Gori’nin 2 yıllık bir kontrat yapmak istediği kaydedildi.

TERİM ŞEREF KÜRSÜSÜNDE
Bu arada La Gazzetta dello Sport gazetesi 14. Hafta'nın panoramasında Şeref Kürsüsünün birincilik basamağına Fatih Terim'i çıkardı. Kötüler Kürsüsünün zirvesine ise Milan antrenörü Alberto Zaccheroni konuldu. Gazetenin sorularını yanıtlayan Terim, "Fiorentina yüreğimi ısıtıyor. Talebelerim aslanlar gibi çarpışıyor" dedi. Terim Rui Costa 'nın yönetiminde presle rakiplerini boğduklarını ve olumlu sonuçların geldiğine dikkat çekerek " Rui yakın bir gelecekte Dünya'nın en iyi futbolcusu olacak. Chiesa ise golcü olduğu kadar kişilikli bir insan. O'nu yakında Milli takım forması altında görmeyi bekliyorum" dedi. Şampiyonlar Ligine katılmayı hedeflediklerini hatırlatan mor menekşeli takımın hocası "Floransa 'yı çok sevdiğini ve ilk tercihini başında bulunduğu Fiorentina'dan yana kullanacağını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABER


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!