Çırağan Sarayı'nda büyük buluşma

Güncelleme Tarihi:

Çırağan Sarayında büyük buluşma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 15:42

28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında ülkemizin evsahipliğinde düzenlenecek olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası için geri sayım devam ederken, şampiyonanın başlamasına 50 gün kala Çırağan Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenlendi.

ÇIRAĞAN SARAYI'NDA BÜYÜK BULUŞMA

Toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann ve Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy konuşmacı olarak katıldı.

Çırağan Sarayı'ndaki toplantıya ayrıca TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, 2010 Dünya Şampiyonası Yerel Organizasyon Komitesi Direktörü Emin Balcı, 2010 Dünya Şampiyonası İletişim Direktörü Esat Yılmaer, FIBA İletişim Direktörü Florian Wanninger, 2010 Dünya Şampiyonası Pazarlama Direktörü Murat Murathanoğlu, TBF Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Emir Turam, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, A Milli Takım teknik heyeti ve oyuncular, A Milli Kadın Takım oyuncuları, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren ve 50 gün kala toplantısıyla ilgili olarak bir sunum yapan TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, "50 gün kala şampiyonaya bilgilendirme toplantısındayız. Aramızda FIBA Genel Sektreteri Baumann ile FIBA İletişim Direktörü Florian Wanninger da var. Milli Takımlarımız yoğun bir yaz dönemi geçirecek. Güney Afrika'da devam eden Dünya Kupası'nın ardından tüm Dünya'da sportif ilgi basketbola kayacak. Son dönemlerde bununla ilgili neler yaptık ve hazırlıklar ne yönde diye 50 gün kala böyle bir toplantı düzenledik" dedi.

Bir yıl önce gerçekleştirilen Efes Pilsen World Cup 8 organizasyonunda bilet satışlarının başlatıldığının müjdesini verdiklerini belirten Özsoy, "Daha sonra 150 gün kala Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde bir toplantı düzenlendi. 2010 Organizasyon Direktörü Emin Balcı, İletişim Direktörü Esat Yılmaer ve Pazarlama Direktörü Murat Murathanoğlu şampiyona hazırlıkları hakkında bu toplantıda kamuoyunu kapsamlı olarak bilgilendirmişlerdi. 100 gün kala ise İstinye'de bir organizasyon düzenlendi ve maskotumuz Bascat de aktif olarak geldi" diye konuştu.

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası internet sitesinin büyük ilgi gördüğünü de belirten Özsoy, "Bu sitede şampiyona formatı ile tesisler dışında oyunlar da bulunuyor. Şampiyona ile ilgili facebook ve twitter'da yoğun ilgi ve haberler var. Televizyon yayınları ve basın mensupları göz önüne alındığında, ülkemizin içinde bulunduğu konumdan dolayı rekor sayıda medya katılımı bekleniyor" dedi.

Çok önemli tesislerin hayata geçirildiğini söyleyen Genel Sekreter Ali Özsoy, "Şampiyona ile ilgili ne kadar gururlansak azdır diye düşündüğümüz iki tesisimiz var. Evsahipliği yapacak olan şehirlerimizde ikisi yeni olmak üzere beş tesis ev sahipliği yapacak. Biri uzun zamandır atıl durumda olan ve şu an basketbol mabedi haline getirdiğimiz Sinan Erdem Spor Salonu. TB2L play-off ikinci ayağı burada yapıldı ve seyirci katılımıyla test yapıldı. Aynı şekilde Türkçe Olimpiyatları gerçekleştirildi ve aksaklıklar giderildi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda son yıllarda önemli yatırımlar yapılıyordu. 12 Dev Adam'ın da maçlarını oynayacağı Ankara Spor Salonu, yine İstanbul'daki gibi Türkçe Olimpiyat'ları için test edildi. Geçen hafta sonu da U20 Turgut Atakol organize edildi. Ama esas Dünya Şampiyonası'ndan önce Kanada Arjantin ve Lübnan'ın katılacağı Efes Pilsen World Cup 9 oynanacak" açıklamasında bulundu.

Biletler konusunda önemli talepler olduğunu belirten Özsoy, "Basında biletler bitti yönünde haberler çıkıyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Çünkü hala biletler bulunuyor ve biz paket satıştan, bireysel satışa geçtik. Bir büyük organizasyon olan FIBA Genel Kurulu da İstanbul'da yapılacak. Federasyon başkanları ve yöneticileri, FIBA'nın yeni Dünya Başkanını seçecek" dedi.

Özsoy'un ardından söz alan FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann ise tesislerin kısa zamanda hazırlandığını ve bunun için de emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyerek, "Bu durumdan gurur duyuyoruz. Biletlerin %85'i satıldı ki bu da gerçekten güzel bir işaret. Dışarıdan da satın alanların Türkiye'ye gelmek istediğini görüyoruz. 100 Milyon Dolar'dan daha fazla bir harcama yapıldı. TBF'yi desteklemek, tesisleri kurmak ve yenilemek için önemli paralar harcandı. Bu da şampiyonanın hem hükümet hem de belediye olarak öncelik olarak görüldüğünü gösteriyor. Sponsorlar bu dönemde uluslararası ve yerli olarak büyük yatırımlar yaptı. Biz 1 milyardan fazla seyirciye ulaşacağız. Bu da Türk ve Dünya basketbolu için çok büyük olay. Son olarak medyaya da teşekkürü borç biliyorum. Şampiyona ile ilgili çok şey yazdınız. FIBA ve TBF ile işbirliği içinde çalıştınız. Bu iş birliğini taktir ile karşılıyoruz" dedi.

Uzun bir süredir beklenen günlerin geldiğini söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise, "İlk 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan bahsettiğimde yıl 1998'di. Bu şampiyonayı en iyi şekilde organize etmek ve başarılı olma hayalini kurmuştuk. Bu bir çok kişiye hayal gibi gelmişti. "Turgay Demirel, görevde kalmak için projeler ortaya koyuyor" dendi. Ama iyi işler yapmak için böyle uzun vadeli düşünmek gerekiyor. 16.kez Dünya Şampiyonası düzenleniyor. Basketbol Federasyonu olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duymalıyız. Bunları düşünerek destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kulüplerimiz, yöneticilerimiz ve bize destek olan medya ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gençlik Spor Genel Müdürümüz ile bakanlarımızın ortak çabaları sonucunda Türk spor tarihi için organizasyonun başlamasına 50 gün kaldı. Organizasyona ev sahipliği hakkını kazandıktan sonra çok spekülasyon oldu. Başlamasına 90 gün kala tüm tesislerin %90'ı tamamlandı ve organizasyon öncesi testler yapıldı. FIBA'nın da büyük endişeleri vardı. Zaman içerisinde bizi de üzen görüşme ve gelişmeler oldu. Ama bu sorunlar vaktinde problemsiz olarak çözüldü. Ankara'nın en güzel yerinde modern bir salon sahibi oluyoruz. 25 yıl için de Türkiye Basketbol Federasyonu işletme hakkına sahip olacak. 1992 yılında başlayan Ataköy'deki tesis, önemli çaba ve katkılarla modern bir salon olarak hizmet verecek. Bütün bunlar ülkemizde tesisler anlamında kazandırdıklarımız. Ülke halkı olarak Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak çok güzel olacak. Bunu federasyon ve çalışanlar olacak çok hissedemeyeceğiz. Çünkü bizim yoğun gündemimiz olacak. Milli Takımın başarılı olması için gayret göstereceğiz. Tekrardan organizasyonun gerçekleşmesi için herkese teşekkür ediyorum. Bu tesisler ve organizasyonlarla ilgili katkılar azımsanamaz. Sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Onların destekleri ve katkıları olmadan sporumuz bir yere gelemezdi" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından A Milli Takım oyuncuları ve teknik heyet ile A Milli Kadın Takım oyuncuları, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!