Cimbom'dan 3 yıldız kaydı

Güncelleme Tarihi:

Cimbomdan 3 yıldız kaydı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2001 00:00


Galatasaray’ın yıldız futbolcuları Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Fatih Akyel, Hilton Oteli’nde birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla futbol yaşamlarını bundan sonra Avrupa’da sürdüreceklerini açıkladılar.
Haberin Devamı

Sarı kırmızılı kulüpten ayrılma nedenlerini ağırlıklı olarak maddi nedenlere dayandıran yıldız oyuncular, ayrılış gerekçelerini açıkladılar. Okan ve Emre, İtalya’nın FC İnter takımına gideceklerini belirtirken, Fatih ise İspanya’nın Mallorca takımıyla anlaşmaya vardığını kaydetti.

Tatlı ve acı bir günü aynı anda yaşadıklarını belirten Okan, Galatasaray’ın başarısı ve takımın uyumunun bozulmaması için, bu kararlarını bugüne kadar açıklamadıklarını söyledi.

Geleceği ve idealleri için bu kararı verdiğini anlatan Okan, "Biz Galatasaray’ın bu başarılarını yaşayan kadrosundaydık. Gönlümüz halen Galatasaray’da. Biraz buruk, biraz da mutluyuz. Herkesten destek bekliyoruz, Türk insanını İtalya’da temsil edeceğiz“ diye konuştu.

"İMZA ATSAYDIK GİDEMEZDİK"
"Galatasaray’a imza atsaydık, gidemezdik" diyen tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızılı kulübün yüksek bonservis bedeli talep ettiğini, bunun da oyuncuların Avrupa’ya gitmelerini engellediğini ifade etti.

Avrupa Birliği’nin aldığı kararları değerlendirdiklerini kaydeden Okan, "Ancak, biz imza attığımızda yeni kurallar yoktu. Yani Galatasaray Kulübü ile İnter Kulübü arasında görüşmeler yapılacak ve bir bonservis bedeli belirlenecekti. Şimdiki durumu önceden göremezdik" diye konuştu.

"SESSİZ KALMAK EN İYİSİ"

Okan, basın mensuplarının "Yöneticilerin sizler hakkında yaptıkları açıklamalara ne diyorsunuz ?" şeklindeki sorusunu ise, "Sessiz kalmak en iyisi. Bugüne kadar büyüklerimiz hakkında hiçbir şey söylemedik. Bizim Galatasaraylılığımızı anlatmaya gerek yok. Başka takıma gidiyoruz diye ayağımızı topa sokmamazlık etmedik. Belki bazılarına takımdan ayrılacağımız anlaşılmasının ardından böyle gelmiş olabilir. Bu dönemde çok büyük baskı altına sokulduk. Bugüne kadar Galatasaray için her türlü maddi ve manevi fedakarlıkları yaptık. Tarihe bakıldığında Galatasaraylılığımız anlaşılır." dedi.

İTALYA'NIN FENERBAHÇESİ BENZETMESİ
Basın mensuplarının, "İtalya’nın Fenerbahçe’sine gidiyorsunuz, yıldızlar harcanabilir" şeklindeki değerlendirmesiüzerine Okan, İnter’in dünyanın sayılı takımlarından biri olduğunu anlatarak, "Ancak, biz orayı Galatasaray’a çevirmeye gidiyoruz" dedi.

Her takımın bir düşüş zamanının olabileceğini söyleyen Okan, "FC İnter de böyle bir dönem yaşıyor. Ancak, biz Türk futbolcusunu orada en iyi şekilde temsil etmeye gidiyoruz. Hakan Şükür’ün de orada olması avantaj" diye konuştu.

Bu arada, Galatasaray Kulübü’nün Emre Belözoğlu’na sözleşme imzalamasının ardından bir kez daha teklif götürdüğünü, ancak Okan’a bu teklifi yapmadığı öğrenildi.

EMRE:"SAĞLIKLI YAŞAM SPORU YAPMIYORUM"

Emre, son üç yılda cüzzi bir ücretle futbol oynadığını belirterek, "Sağlıklı yaşam için spor yapmıyorum. Kendimin ve bakmakla yükümlü olduğum kişilerin geleceğini düşünmek zorundayım" dedi.

İnsana hayatta her zaman şans doğmayacağını ifade eden Emre Belözoğlu, "16 yaşından bu yana yurtdışında futbol oynamak istediğimi söylüyordum. Yöneticilerimizin bana yaptıkları teklif de bana ters geldi. Ben de Galatasaray’a para kazandırmak isterdim. Ancak şartlar buna el vermedi. Burada şunu söylemek istiyorum ki, burada biz kimseye haber vermeden gitmiş değiliz. Bizim nereye imza attığımızı, gideceğimizi herkes biliyordu." dedi.

Yöneticiler ile Şubat ayında yapılan görüşmede peşinatın ancak Mayıs ayında verileceğinin söylendiğini belirten Emre, "Ancak, FC İnter Kulübü de bize çok iyi imkanlar sundu. Ayrıca, alacağımız bütün paraların da garantisi verildi. Kulübün bana teklif ettiğini açıkladığı 10 milyon doları abartılı buluyorum. Herhalde Futbol Federasyonu’na verecekleri paraları da hesaba kattılar" diye konuştu.

Emre, Galatasaray ile sözleşmelerinin artık bittiğini de dile getirerek, inisiyatiflerini Avrupa’da futbol oynamaktan yana kullandıklarını söyledi.

Emre, FC İnter’deki en büyük avantajlarının hırslı ve agresif futbol oynamaları olacağını da ifade ederek, tüm Türk halkının desteği ile orada Galatasaray’ın yakalamış olduğu başarıyı elde etmeye çalışacaklarını vurguladı.

Gelecek sezon Fatih Terim’in AC Milan’ın başına geçmesi halinde bu takımla yapılacak maçların kendileri için zor geçeceğini anlatan Emre, "Kendisi dünyanın en büyük hocalarından biri" dedi.

FATİH DE MALLORCA'YA
İspanya’nın Mallorca takımıyla son anda sözleşme imzalayan Fatih ise İspanya ligini daha çok sevmesi nedeniyle bu takımı seçtiğini söyledi.

Sevdiği bir takımdan ayrıldığını da ifade eden başarılı futbolcu, İspanya’da futbol oynamaktan korkmadığını, Arif’ten nelerle karşılaşacağı konusunda bilgi alacağını söyledi. dedi.

İspanyol kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını kaydeden Fatih, "İyi futbol oynayıp, başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.

Galatasaray ile Mallorca kulübünün henüz görüşmediğini de sözlerine ekleyen yıldız oyuncu, yeni takımının FİFA'lık olmak istemediğini, sarı-kırmızılı kulübün istediği borservis bedelini vereceğini ve transferin sorun çıkmadan gerçekleşeceğini söyledi.

Toplantıda ayrıca Okan ve Emre Belözoğlu'nun, İtalya’da liglerin devam etmesi nedeniyle Temmuz ayında Milano’ya gideceği, Fatih’in ise aynı tarihlerde İspanya’ya gidip resmi sözleşme imzalayacağı ve daha sonra İspanyol ekibinin Avusturya’da yapacağı kampa katılacağı bildirildi.

(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!