Cimbom devleri solladı

Güncelleme Tarihi:

Cimbom devleri solladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

G.Saray, Şampiyonlar Ligi’nin gediklisi oldu

Ülkemizi, bu sezon 7'ncisi düzenlenen dev organizasyonda, 5. kez temsil etme başarısını gösteren sarı kırmızılılar, 6 kez mücadele eden Porto'dan sonra en fazla katılan takımlar arasında yer alıyor. G.Saray, B.Münih, B.Dortmund, Ajax, R.Madrid, İnter gibi Avrupa'nın ünlü kulüplerini de geride bırakmayı başardı.

Bu şeref Cimbom'un

G.Saray, bu sezon 7'incisi düzenlenen Şampiyonlar Ligi'ne 5. kez katılarak, Türk takımları arasında erişilmesi güç bir başarıya imza atarken, Avrupa'da da yalnızca, 6 kez bu ligde mücadele eden Porto'ya geçildi. Türkiye'den Beşiktaş ve F.Bahçe'nin yalnızca 1'er kez oynadığı Devler Ligi'nde sarı kırmızılılar, Milan, Barcelona, Manchester United, Spartak Moskova ve Rosenborg'la aynı oranda temsil edildi.

Hertha Berlin ilk kez

Sarı kırmızılılar, Devler Ligi'nde 5. kez mücadele ederken, bu alanda Avrupa'nın devlerini de geride bıraktı. Cimbom, bu lige 4 kez katılan B.Münih, B.Dortmund, Ajax, Real Madrid ve bu kupada yalnızca 1 kez mücadele edebilen Ronaldo'lu İnter'i geçme başarısını gösterdi. G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Hertha Berlin ise bu lige ilk kez katılma başarısını gösterdi.

Yetişmeleri zor

Türkiye'nin Avrupa'da en başarılı takımı olan G.Saray'a, özellikle bu ligde F.Bahçe ve Beşiktaş'ın yetişmesi çok zor gözüküyor. F.Bahçe sadece 1996-97 sezonunda Devler Ligi'nde Manchester United'ı kendi sahasında 40 yıl sonra yenerek tarihi bir başarı elde etmiş ve o sezon 7 puana ulaşmıştı. Beşiktaş ise 1997-98 sezonunda mücadele ettiği Devler Ligi'nde, Göteborg ve Paris Saint Germain'i yenerek 6 puan toplamıştı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE HANGİ TAKIM KAÇ KEZ KATILDI

6Porto (Portekiz)

5G.Saray, Milan (İtalya), Barcelona (İspanya), M.United (İngiltere), S.Moskova (Rusya), Rosenborg (Norveç)

4Juventus (İtalya), B.Münih (Almanya), B.Dortmund (Almanya), Ajax (Hollanda), Göteborg (İsveç), D.Kiev (Ukrayna), G.Rangers (İskoçya), R.Madrid (İspanya)

3PSV Eindhoven (Hollanda), S.Bükreş (Romanya), Olympiakos (Yunanistan)

2S.Prag (Çek Cum.), Panathinaikos (Yunanistan), C.Zagrep (Hırvatistan), Feyenoord (Hollanda), Arsenal (İngiltere), B.Leverkusen (Almanya), Monaco, O.Marsilya, PSG (Fransa), Anderlecht (Belçika), Grasshoppers (İsviçre), Benfica (Portekiz)

1Beşiktaş, F.Bahçe, CSKA Moskova (Rusya), Kaiserslautern, W.Bremen (Almanya), H.Split (Hırvatistan), C.Salzburg, R.Wien, S.Graz, (Avusturya), AEK, (Yunanistan), Auxerre, Nantes, Lens, Bordeaux (Fransa), Aalborg (Danimarka), N.United, B.Rovers (İngiltere), Ferencvaros (Macaristan), L.Warşova, W.Lodz (Polonya), Parma, İnter, Lazio, Fiorentina (İtalya), Kösice (Slovakya), C.Brugge, Lierse, Brondby, (Belçika), S.Lizbon (Portekiz), A.Bilbao, A.Madrid, Valencia (İspanya), Helsinki (Finlandiya), Maribor (Slovanya), AIK (İsveç), Boavista (Portekiz), Molde (Norveç), Willem II (Hollanda).

G.SARAY'IN DEVLER LİGİ GOLCÜLERİ

Hakan Şükür 4 Gol

Arif Erdem 2 Gol

Tugay 2 Gol

Cihat Aslan 1 Gol

Kubilay 1 Gol

Ergün Pembe 1 Gol

Adrian Ilie 1 Gol

Ümit Davala 1 Gol

Okan Buruk 1 Gol

Hagi 1 Gol

Suat Kaya 1 Gol



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!