Çalımbay'dan özür, Aktar'a sitem

Güncelleme Tarihi:

Çalımbaydan özür, Aktara sitem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 00:00

Galatasaray-Sivasspor karşılaşması sırasında başkanlık locasında yaşanan bir diyalog gündeme bomba gibi düştü. Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder'in ' Kapıcı çocuklarına elendik ' demesi ile başlayan olayı, birinci ağız Serdar Eder anlattı.

Haberin Devamı

Radyospor'da Aydın Cingöz'e konuşan Serdar Eder, o sözü Rıza Çalımbay'a söylemediğini, bu konudan dolayı istifa etmeyeceğini söylerken, İrfan Aktar'a sitem etti.

BU SÖZÜ RIZA ÇALIMBAY'A SÖYLEMEDİM

Radyospor'da Aydın Cingöz'ün konuğu olan Serdar Eder, konunun aslında kapandığını söylerken: " Konu kapanmıştı aslında. Ama bu olaydan beslenen insanlar var. Bunu gündeme getiriyorlar. Ben tekrar ediyorum bu sözün, Rıza hocaya söylenmiş bir şekli yoktur" dedi.

'KAPICI ÇOCUKLARINA ELENDİK' SÖZÜ O ANLIK TEPKİYDİ

Serdar Eder olayın nasıl yaşandığını anlatırken sözlerine şu şekilde devam etti: " Başkanlık locasında, eski başkanlar, eski yöneticler falan gelir. Buraya 6 kişi geldi. 3 erkek 3 bayan. Gol oldu bağırdılar herhangi bir tepkide olmadı. Onların Rıza Çalımbay'ın çocukları olduğuda bilinmiyor. Kim olduğuda belli değil. Sadece Sivas gol attığında alkışlayan Sivasspor'u tuttuğu anlaşılan insanlar. Maçın 73. dakikalarında biz bu maçı çeviremiyeceğiz, tamam elendik şeklinde sonunada ibare koyarak kelime sarf ettim. " Kapıcı çocuklarına elendik" şeklinde. Bu tepkisel maçı çeviremiyeceğiz anlamında söylenen bir sözdü" dedi.

RIZA ÇALIMBAY OLGUNLUK GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Serdar Eder, bu söz için Rıza Çalımbay'dan özür dilendiğini söylerken:" Üzerinden 10 gün geçmiş, özürler dilenmiş. Rıza hocaya İstanbul'a geldiğimde ziyaret edeceğimde söylendi. Gerek bile yok deme olgunluğunu da gösterdi. İş bu boyuttayken bunun başka mecralara çekilmesi, benim üstümden bi yerlerin vurulmaya çalışılması o zaman propaganda gibi oluyor, yanlış oluyor. Ben o kelimeyi Rıza hoca için kullanmadım" dedi.

AİLESİNDEN ÖZÜR DİLEYECEKKEN, DİLEYEMEDİM BİLE

Olay anında Çalımbay'ın kızının ve damadının kensine tepki gösterdiğini söyleyen Eder" Rıza Çalımbay'ın ailesi bana bağırarak tepki gösterdi, özür dileyecekken, dileyemedim bile. Bu arada bağırışmalar, küfürleşmeler olmuş ama ben küfür etmedim. Ben sadece o lafı söyledim. Özür bile dileyemeden bağırış çağırışlarla dışarıya çıkartıldılar" dedi.

BU KELİMEYİ RIZA ÇALIMBAY'A DİREKT SÖYLEMEDİM

Haberin Devamı

Serdar Eder kelimeyi Rıza Çalımbay'a direk söylemediğini söylerken; " Bu kelimeyi ben Rıza Hocaya direk söylemedim, şuan bile ağzıma almaktan çekiniyorum. Hele hele kızı ve damadı ordaykan bunları söylemiş gibi yapılıyor, böle bir şey yok. Ağızdan çıkmış bir laf. Bunun geri alınışı yok. Bunun için özürü ben kendimde diledim, hiç istemediğim halde büyüklerimde diledi. Mustafa Turgun ile de haber gönderttim. Olaya ilgisiz kalmadım. Bu konunun büyütülecek, hele hele 3 Temmuz'dan bu yana yaşananlardan sonra Türk sporunun en büyük olayıymış gibi gösterilecek hiç bir olay yok. Çünkü benim içim müsterih, ben ne Rıza hocaya bir şey söyledim ne de söylerim. Şahsına değildi o kelime" dedi.

ÇALIMBAY GÜNDEM YAPMIYOR, BU OLAYI BAŞKALARI YAPIYOR

Haberin Devamı

Serdar Eder olayın üzerinden belli bir süre geçtikten sonra bu olayın gündeme geldiğini belirtirken; " Rıza hoca gündem yapmıyor bu olayı, tüm basın mensupları biliyor, Gökmen Özdemir, Nevzat Dindar ve Halil Özer bu olayı sordular bana, olay niteliği taşıdığını bilseler bu haberi atlarlar mı onlar. Üzerinde kaç gün geçti sonra gündeme geldi. Özür dilememin sebebi, o lafı kullandım ama direk Rıza hocaya değildi bunu belirtmek için de özür dilendi. Başka bir lafta geçebilirdi, oda hocayı incitebilirdi onun için de özür dilenebilirdi. Özür dilemek erdemdir" dedi.

AKTAR'IN BASIN ÜZERİNDEN 'İSTİFA ET' DEMESİNİ HAZMEDEMİYORUM

Divan başkanı İrfan Aktar'ın istifa et çağrısını da değerlendiren Eder şöyle konuştu; " İrfan Aktar'ın bana basın üstünden istafa etmemi söylemesini hazmedemiyorum. İrfan abi benim başkanım. O olayda benim yanımdaydı. O olaydan sonra İrfan abi ile 4 defa karşılaştık. Yanlış yaptın 'koy elini yanağına' diyebilirdi. Yanlış yapıyorsun oğlum şöyle yap diye bana akıl verebilirdi. İrfan abi ile bu konuyu tartışabilirdik. Basın üstünden bana bir şey mi söylemesi gerekir İrfan Abi'nin..." dedi.

İSTİFAYI GEREKTİREN BİR ŞEY YAPMADIM

Haberin Devamı

Serdar Eder, istifayı gerektiren bir şey yapmadığını söylerken; " İstifayı gerektiren bir şey yapmadım ben. Galatasaray'ı rencide edicek bir şey yapmadım. Yorgunum doğru, olayı insanlara doğru şekilde anlatmaktan istememden ama bitkin bir halim yok. 31 senedir bu camianın içindeyim, kaçırdığım kongre yok. Gayet deneyimli olduğumu deneyimli bir insanın böyle bir hatayı bilerek yapmayacağını, bunun bir gaf olduğunu bu gaftan dolayı da özür dilediğimi ve bu özrümünde kabul olduğunu görüyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!