Çakı: Almanya’da basketbolun seviyesi Türkiye’ye göre düşük

Güncelleme Tarihi:

Çakı: Almanya’da basketbolun seviyesi Türkiye’ye göre düşük
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 15:17

Berlin’e çabuk alıştığını söyleyen Çakı “Berlin kuralları net olan bir şehir. Burada yaşayan Türkler de çok sıcak ve samimi davranıyorlar. Ailelerimizden öğrendiğimiz bağlılığın ne kadar iyi olduğunu onların bana gösterdiği ilgiden dolayı daha iyi anladım” dedi.

Haberin Devamı

ALBA Berlin son 15 yılın en düşük bütçesiyle en dar kadroyu kurdu. Otoriteler sezon başında Alba Berlin’e ne Avrupa Kupası’nda ne de ligde fazla şans tanımıyordu. Takımın uzun oyuncularının sakatlanmasının ve üç oyuncunun da milli takımda bulunması sezon öncesi sorunları daha da büyüttü. Alba taraftarlarının umutlarını da düşürdü. Alba Berlin yönetimi sürekli sorunlar çıkaran ve huzursuzluk yaratan Sırp koçu gönderip yerine Ahmet Çakı’yı aldı. Sakin kişiliği ve takım oyununa önem veren oyun felsefesiyle Çakı Alba Berlin için tam ilaç oldu. Sezon başında alınan olumsuz sonuçlar Çakı’yı yıldırmadı. Takımına başarı getirdi. Alba ligde üst üste 10 galibiyet alarak önemli çıkış yakaladı. Beşinci sıraya yerleşti. Gelecek hafta da dörtlü kupa finalleri oynayacak. Çakı ile Alba Berlin, Alman Basketbolu ve Berlin’deki günlerini konuştuk.

Haberin Devamı

BURAYA BAŞARI İÇİN GELDİM

Alba Berlin’in dar kadrosu ve sıkıntıları hatırlattığımda Çakı, sözleşme imzalamadan öncesinde durumu bildiğini ve öyle geldiğini belirterek “Bana sürpriz olmadı. Ben buraya başarı için geldim. Elbette sıkıntılar yaşadık ve yaşıyoruz.. Uzun oyuncularımızın uzun süren sakatlıkları, sezon öncesi az sayıda oyuncuyla çalışmak ve şimdi de oyun kurucumuzun sakatlanması sorunlar yarattı. Ama ben sorunları konuşmak istemiyorum. İşimi en iyi şekilde yapmak istiyorum” dedi.

OYUNCU SEVİYESİNE GÖRE OYNUYORUZ

Türkiye’de Anadolu Efes gibi büyük bir takımdan Alba Berlin gibi ortalama bir takıma alışmasının zor olup olmadığı yönündeki soruya ise Çakı “Efes’in tabi farklı bir kadrosu vardı. Efes’te oynatmak istediğim seviyeyi burada yakalayamam. Oyuncular farklı. Ama ben de daha önce Erdemir ve Tofaş’ta da çalıştım. Ortalama takımları da biliyorum. O yüzden çabuk adapte oldum. Takıma alışmakta zorluk çekmedim. Oyuncu seviyesine göre oyun oynatıyoruz” dedi.

Çakı: Almanya’da basketbolun seviyesi Türkiye’ye göre düşük

ALBA BERLİN’DE HEDEF LİG VE KUPA

Avrupa Kupası’ndan elenen Alba Berlin’de şimdi hedef lig ve kupa. Ligde beşinci sırada bulunuyor. Gelecek hafta sonu da dörtlü kupa finallerini oynayacak. Takımın önemli oyuncularından Peyton Siva’nın sakatlanması Çakı’nın planlarını bozdu. Oyun kurucu olarak oynayan Peyton Siva’nın yerini Engin Atsür ve İsmet Akpınar dolduruyor. Çakı “Siva’nın sakatlığı kötü oldu. Onun yerine şimdi İsmet ve Engin oynuyor. O varken İsmet ve Engin’den aynı anda yararlanma şansımız vardı. Şimdi ikisini birlikte oynatamıyoruz. Engin’in kenardaki yeteneklerini şimdi kullanamıyoruz. Engin önemli bir oyuncu ve şimdi onda farklı yararlanmak durumundayız” dedi.

Haberin Devamı

Çakı: Almanya’da basketbolun seviyesi Türkiye’ye göre düşük

TECRÜBE OLACAK

Türkiye’de oynanan basketbol ile Almanya’dakinin arasında fark olduğunu belirten Çakı “Almanya’da daha çok mücadele var. Ama Türkiye’deki seviye farklı tabi. Euro League’de dört Türk takımı mücadele ediyor. Burada salonlar daha küçük. Ancak nerede oynarsanız oynayın salonlar doluyor. Alba Berlin taraftarı salonu dolduruyor. Burada kulübün marketing bölümünü kutlamak lazım. Berlin’de her akşam önemli etkinlikler olmasına rağmen salonu doldurmayı başarıyorlar” dedi. Avrupa’ya tecrübe edinmek ve başarılı olmak için geldiğini belirten Çakı “Benim için iyi bir tecrübe olacak” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKLER BENİ ÇOK SICAK KARŞILIYOR

Yoğun çalışma temposu nedeniyle Almanca öğrenmek için zaman bulamadığını belirten Çakı “Eşim ve oğlum Almanca öğreniyor. Eşim kurslara gidiyor. Oğlum da yuvada hem Almanca hem de İngilizce öğreniyor. Ben ise daha Almanca öğrenmek için zaman bulamadım. Çok yoğun bir çalışma temposu var. Her iki günde bir neredeyse maçımız var. Ancak Almanca öğreneceğim. Berlin’i de seviyorum. Kreuzberg tıpkı İstanbul gibi. Oraya gittiğimde Türkler beni çok sıcak karşılıyor. Bizlerin ailelerimizden aldığı bağlılığın ne kadar değerli olduğunu Berlin’de Türklerin bana gösterdiği yakınlıktan anlıyorum. Nerede olursa olsun çok samimi ve ilgililer. Berlin kuralları çok net olan bir şehir. Berlin’e alıştım ve sevdim. Gezilecek görülecek çok yeri var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!