Buruk sevinç!

Güncelleme Tarihi:

Buruk sevinç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1998 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Bizim spor servisindeki arkadaşlarımız, ‘‘Buruk galibiyet’’ diye ne kadar da güzel başlık atmışlar... Bu başlık, Fenerbahce-İstanbulspor maçında ayağı kırılan, gencecik Güven içindi... O an, Trabzonspor-Ankaragücü maçını izliyordum... Trabzonspor'un golü bulmasına elbette ki sevindim... Ancak asıl sevincim neydi biliyor musunuz; aylar önce ayağı kırılan genç Fatih'in, henüz hazır olmasa bile, kadroda bulunmasıydı...

Ne yazık ki, sevincim kursağımda kaldı! Çünkü gelen haber, yani gencecik Güven'in ayağının kırılmış olması, yüreğimi sızlattı. Tıpkı yıllar önce Galatasaray-Trabzonspor maçında Okan'ın, milli maçta Orhan'ın ayağının kırılışını gözlediğim gibi. Gece boyunca TV kanallarını dolaşıp durdum. Ama bir türlü, aynı kazaya uğrayan Fatih, Okan, Orhan ve son alarak Güven'i beynimden silip atamadım... Çünkü hala yüreğiyle oynayan Orhan'nın dışındaki diğer isimler, Türk futbolunun gelecekteki fidanlarıydı... Sevgili Güven'e, ‘‘Geçmiş olsun; gençsin çabuk toparlanırsın’’ demeden öte, bir şey yapamayacağımıza göre, gelelim asıl konumuza... Yani hakemlerimize!

İnsafınız kurusun

Şu bir gerçek ki, bu sezon hakemlerden en çok çeken takımlarımızın başında Trabzonspor gelmektedir... Son Ankaragücü maçında Campbell'ın yediği dirsekleri ve tekmeleri hatırlamak bile istemiyorum. Bu sitemim, Vugrinec'e yapılan sertlikler için de geçerli... Ama en acısı ne biliyor musunuz; hakemin bu hırçınlığa göz yumması... Bu da yetmiyormuş gibi, ceza sahası içerisinde düşürülen ve hiçbir tepki göstermeyen Kalitvintsev'e çıkartılan kırmızı kart...

İnsafınız kurusun beyler. Nedir Trabzonspor'dan alıp veremediğiniz... Bu camia trilyonlar harcayacak ve sen bir düdüğünle, ‘‘Hoop; dur bakalım’’ diyeceksin öyle mi?

Vay anasını be! Olmayanı gol vereceksin, penaltıyı tekrarlatıp, bir takımın üç puanını gasp edeceksin; sonra!... Hakem hatası?

Bilinçli hatalar!

Sevsinler sizin o bilinçli hatalarınızı!... Evet hakem de yanlış yapar; ama bu yanlışların sürekli Trabzonspor'un aleyhine olması, size de biraz garip gelmiyor mu?

Sanmayın ki, bu hatalar sadece Trabzonspor'a yönelik... Fenerbahce-İstanbulspor maçında tam onbir sarı kart gösterilmiş. Her ne hikmetse, bunlardan biri bile kırmızıya dönüşmemiş! Ama Beşiktaş-Trabzonspor maçında, Mehmet İpek'in ikinci sarı kartı, kırmızıya rahatlıkla dönebiliyor! Üstelik, tüm otoritelerin ‘‘yanlış kart’’ demesine rağmen...

Evet; bu lig, yine aynı hakemlerle noktalanacak da, Trabzonspor'un canı daha ne kadar yanacak, doğrusu onu merak ediyorum!

Son satırlarım da yönetime... Bildiğiniz gibi, bu ay içerisinde Trabzonspor'un kongresi var. Gazetelerde yayımlanan listelerdeki isimleri izliyorum... Tümüne de saygım var. Mevcut yönetim, herkesle bütünleşmek istiyor da, çatlak sesler de her nedense durmak bilmiyor! O nedenle, kaş yapayım derken, göz çıkartmayın olmaz mı?



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!