Bülent Uygun destek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Bülent Uygun destek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 13:41

Turkcell Süper Lig'in yeni lideri Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, kısıtlı imkanlarla elde edilen bu başarının takıma destek verilmediği takdirde uzun sürmeyeceği inancını taşıyor.

Vestel Manisaspor'u 1-0 yenerek liderlik koltuğunu Galatasaray'dan devralan Sivasspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde sürdürdü. Antrenmana, sakatlıkları nedeniyle Pini Felix Balili, Mamadou Dialo, Murat Sözgelmez, Gökhan Bozkaya ve Aytaç Ak ile Almanya'da burnundan ameliyat olan yedek kaleci Volkan Ünlü katılmadı. Kaleci Volkan'ın 3 hafta sonra çalışmalara başlayacağı belirtildi.

Yedek kalecilerden Harun Avgın'ın takımdan ayrı olarak düz koşu yaptığı antrenmanda, futbolcular istasyon çalışmasının ardından topla çeşitli hareketler yaptı. Futbolcuları ile birlikte top sektiren Uygun, onlarla yarı sahaya kadar meşin yuvarlağı düşürmeden top sektirme yarışması yaptı. Neşeli geçen antrenmanda, futbolcular topla hareketler yaparken, kaleciler Petkoviç ve Akın kaleci antrenörü Murat Göksu yönetiminde çalıştı.

Daha sonra yarı sahada çift kale maç ile devam eden antrenmanda, teknik direktör Uygun futbolcularını, rakip takımlara çok iyi pres yapmaları, son hareketleri iyi yapmaları, topu çok iyi ve akıllı bir şekilde kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Konyaspor maçının hazırlıklarını akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek olan kırmızı-beyazlı ekip, yarın maç için Konya'ya hareket edecek.

HEDEF, LİDERLİĞİ DEVAM ETTİRMEK

Antrenman sonrası soruları yanıtlayan Uygun, Konyaspor maçına çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını ifade etti.

Bu maçın sonucunda liderliğin devam edip etmeyeceği ile ilgili soruya Uygun, “Tabii ki gidebildiğimiz yere kadar, liderliği sürdürmek istiyoruz. Şu anda bireysel yetenek anlamında, Anadolu takımları arasında belki de Trabzonspor ve Kayserispor ile birlikte en iyi kadroya sahip bir takıma karşı oynayacağız. Çok zor bir maç. Onlar da kazanmak istiyorlar. Yeni hocaları geldi. Konyaspor'daki kan değişikliği ister istemez maçı daha çekişmeli, daha zor duruma getiriyor. Fakat herşeye karşın liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Liderlik koltuğuna oturmalarının ardından çok güzel duygular yaşadıklarını ifade eden Uygun, günlerdir liderlikleri ile ilgili bütün gazetelerin güzel haberler yaptığını, İstanbul basınının ve yerel basınının posterler verdiğini, sürekli spor gündeminde Sivasspor'un konuşulduğunu belirtti.

Tüm bunların Sivasspor açısından çok güzel gelişmeler olduğunu anlatan Uygun, “Onun için hep ayaklarımızı yere sağlam basan, aynı futbol mantalitesini devam ettiren bir Sivasspor olmak istiyoruz. İnşallah oradan puan alıp döneriz” dedi.

Konyaspor maçı öncesinde sakat oyuncularının sayısının çoğaldığını ifade eden Uygun, Diallo, Gökhan, Murat, Aytaç ve Balili'nin sakatlığının devam ettiğini, bu oyunculardan Diallo, Aytaç ve Gökhan'ın Konyaspor maçında forma giymesinin zor olduğunu, Balili ve Murat'ın ise maça yetişeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

KISITLI İMKANLARLA GELEN LİDERLİK

Sivasspor olarak kısıtlı imkanlarla bu başarıyı yakaladıklarını ifade eden Uygun, “Maddi anlamda diğer büyük kulüplerle yarışacak kadar iyi değiliz. Takımımız içinde fedakarlık yapan Mehmet Yıldız, Hayrettin, Sedat, Abdurrahman, Devran gibi 5-6 tane arkadaşımızın peşinatları daha duruyor” dedi.

Böyle bir ortamda bu oyuncularının, bu durumu antrenmanlara ve maçlara yansıtmadan çok fedakarca, özveriyle mücadele ettiğini anlatan Uygun, taraftarlardan Sivasspor'a destek veren kişileri alkışlamalarını söyledi.

Vestel Manisaspor maçında Türk bayrakları ile donatılan stadyumda, taraftarın ne kadar etkili olduğunu tüm spor kamuoyuna kanıtladığını belirten Uygun, geçen haftaki taraftar kitlesini her maçta yanlarında istediklerini ifade etti.

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKACAK"

“Herkes elini taşın altına sokacak. Bu benim babamın takımı da değil” diyen Uygun, “Bu 6 milyon 300 bin kişilik nüfusa sahip Sivas'ın takımı. Dolayısıyla buradaki, kamusundan tutun belediyesine, valiliğinden tutun en ücra köşesindeki insanına kadar herkesi ilgilendiriyor. Dolayısıyla buraya herkesin yardım yapma zorunluluğu var” dedi.

Sivasspor'un Sivas için önemine değinen Uygun, “Sivas'ın tarihindeki en güzel günlerini yaşatan, Sivas'ı daha güzel günlere götüren, Sivas'a bir şeyler katan, sanayi anlamında spor anlamında, etkinlik anlamında Türkiye'ye kendilerini duyurma anlamında hizmet yapmış bir Sivasspor varken, sen sahip çıkmıyorsan, demek ki sen zaten kendine sahip çıkamıyorsun. Sen kendine de sahip çıkamıyorsan yapacak çok fazla bir şey de yok” diye konuştu.

KISITLI KADRO İLE MÜCADELE

Sivasspor'un başarısının ilerleyen haftalarda devam edemeyeceği ve bir düşüş yaşanacağı yönünde bazı yorumlar yapıldığının belirtilmesi üzerine Uygun, şöyle cevap verdi:
"Şimdi dedikleri doğru, müneccim olmaya gerek yok. Siz 4 büyükler gibi elinizde 24 tane birbirinden kaliteli, hepsi birbiri ile rekabet halinde olacak kadroya sahip değilsiniz. Son Vestel Manisaspor maçında sol kanatta Hayrettin yoktu, Holosko ile orayı kullandılar, biz orayı kapatabilmek için bir sürü varyasyonlar yaptık. Yani sonucunda elindeki kadro yeterli olmuyor, kırmızı kartlar oluyor, işte sakatlanan 2-3 tane senin önemli dediğin adamlar sakatlanıyor, yerlerine alternatif bulamıyorsun. Bu da görünen bir durum. ileriki haftalarda belli düşüşler yaşayacağız, belli çıkışlar yaşayacağız. Bu futbolun doğasında var."

Önlerinde Konyaspor, Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarının olduğunu hatırlatan Uygun, “Bizim tabii bu 3 maçtan hedeflediğimiz en az 5-6 puan. Biz 5 ya da 6 puanı alırsak devreyi en iyi şekilde tamamlamış oluruz. Bizim derdimiz, içimizdeki uzun vadeli düşüşleri engellemek. Yoksa kısa vadeli düşüşler her zaman olur” dedi.

SİVASSPOR ARA TRANSFERDE FUTBOLCU SATABİLİR

Ara transferde kadroya takviye olup olmayacağı ile ilgili soru üzerine de Uygun, maddi imkanların iyileşmemesi durumunda oyuncu takviyesi yerine futbolcu bile satabileceklerini belirterek, “Takviye olacağını zannetmiyorum, aksine futbolcu satacağız gibi geliyor bana” dedi.

Kentin önde gelen insanlarını ve yurdun dört bir köşesinde faaliyet gösteren Sivaslı işadamlarını Sivasspor'a destek vermeye çağıran Uygun, herkesin Sivaslı olduğunu göstermesi gerektiğini belirterek, “Bir otobüs kampanyası başlattık, onun bile ne zaman sonuçlanacağı belli değil. Dolayısıyla bir şeylerin sonuçlanması lazım” diye konuştu.

Taraftarı takıma ve futbolculara sahip çıkmaya çağıran Uygun, “Ben, beni seven, benimle birlikte savaşan, benimle birlikte mücadele eden, takıma destek veren insanlar istiyorum” dedi.

Futbolcularından Mehmet Yıldız, Hayrettin Yerlikaya, Sedat Bayrak ve Abdurrahman Dereli'nin bazı kulüplerle isminin hep anıldığını ifade eden Uygun, “Sedat ve Abdurrahman'ın ismi Trabzonspor ile geçiyor. Keza Mehmet'in de Hayrettin'in de ismi buraya geçiyor. Mehmet'in ismi 4 büyüklerin hepsine geçiyor. Hayrettin'in ismi Galatasaray'a, Beşiktaş'a geçiyor” diye konuştu.

Uygun, bu oyuncuların transferine izin verilip verilmeyeceği ile ilgili soruya ise, “Parayı basan kim olursa veririz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!