Bucaspor ile Göztepe 26'ncı kez karşılaşacak

Güncelleme Tarihi:

Bucaspor ile Göztepe 26ncı kez karşılaşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 13:14

Bank Asya 1.Lig'deki İzmir temsilcilerinden Bucaspor ile Göztepe, yarın liglerde 26'ncı kez puan mücadelesine çıkacak.

Ligde son haftalarda ilk 6'ya yükselmek için mücadele eden, ancak geçen hafta aldığı Adanaspor mağlubiyetiyle bu hedefinden uzaklaşan Bucaspor ile düşme hattından uzaklaşmak için uğraşan Göztepe, saat 14.00'te Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

Hafta içinde teknik direktör değişikliğine giden Göztepe'de Hüseyin Kalpar, ilk kez takımın başında sahaya çıkacak.

Müsabakayı yönetecek FIFA kokartlı hakem Yunus Yıldırım, bu sezon ilk kez Bank  Asya 1. Lig'de düdük çalacak. Yıldırım, son olarak 4 Mart tarihinde oynanan Gaziantepspor-İstanbul Büyükşehir maçında sakatlanmış ve müsabakayı tamamlayamamıştı.

Profesyonel liglerde ilk kez 1990-1991 sezonunda 2. Lig B Grubu'nda mücadele eden iki ekibin şimdiye kadar oynadığı 25 maçta Bucaspor 11, Göztepe ise 9 galibiyet elde ederken, 5 müsabaka da berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Göztepe'nin 34, Bucaspor'un 32 golü bulunuyor.

İki takım arasında ilk devrede oynanan müsabakayı Bucaspor 2-1 galip tamamlamıştı.

Bucaspor'un golcüleri

Göztepe'ye karşı 32 gol atan Bucaspor'da, sarı-lacivertli ekipte teknik direktör olarak görev yapan Sait Karafırtınalar'ın 3 golü bulunuyor.

Karafırtınalar dışında Emin Toplu, Süleyman Çay ve Tevfik Cihan Bulut'un da 3'er gol attığı Göztepe maçlarında diğer gol atan isimler şöyle: Abbas Duman, Onur Yeniyurt (2), Abdulkadir Özgen, Ayhan Korkmaz, Bekir Gülerarslan, Civar Çetin, Dinçer Yokuş, Erdem Aslan, İlker Seven, İsmail Alan, Mutlu Çelik, Oğuz Pehlivan, Orkan Şevket Yurtkoru, Sercan Vardar, Serdar Uçgan, Sertan Vardar, Yıldırım Yılmaz, Zafer Baştan (1).

İki takım arasındaki maçlarda gol atmayı başaran oyunculardan İsmail Alan, bu sevinci hem Bucaspor hem de Göztepe formasıyla yaşadı.

-Göztepe'nin golcüleri-

Göztepe'nin attığı 34 golde ise 24 farklı futbolcunun imzası bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte Ayhan Korkmaz 4 golle en golcü isim olurken, bu oyuncuyu 3'er golle Ali Yüksel Can, Erkan Taşdemir ve Hüsnü Akın takip etti.

Bu futbolcuları Etem Aydemir (2), Arif Selahattin Gözoğlu, Aydın Kuzu, Erkan Sözeri, Gökhan Derince, Gürhan Dizlek, Hakan Susamcılar, Hayrettin Aksoy, İsmail Alan, Mehmet Aydın, Mustafa Volkan Alpacar, Selman Devren, Şenol Ustaömer, Tacettin Bakacak, Tacettin Doğan, Tarık Yurttaş, Volkan Velioğlu, Yücel Çabuk ve Zafer Turan (1) izledi.
Bucasporlu Erman Güraçar da Göztepe adına kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı.

Atatürk Stadı'ndaki maçlar

İki takım arasında şimdiye kadarki 25 maçın 15'i Alsancak Stadı'nda oynanırken, 7 müsabaka Buca İlçe Stadı'nda, diğer 3 karşılaşma ise Atatürk Stadı'nda yapıldı.
4 Mayıs 1997'de Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlanırken, 30 Eylül 2000'deki müsabakada gülen taraf rakibini 1-0 mağlup eden Göztepe oldu. Ligin ilk devresinde 11 Aralık 2011'de oynanan karşılaşma ise Bucaspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!