Bu tablo 18 Mayıs'a götürür

Güncelleme Tarihi:

Bu tablo 18 Mayısa götürür
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 21:50

Avrupa futbolunun iki numaralı kupasındaki son 16 turu kurası dün çekildi. Turnuvadaki tek temsilcimiz olan Fenerbahçe, son dönemlerin flaş ekibi Braga’yla eşleşti. İlk maç 10 Mart’ta Kadıköy, çeyrek finalisti belirleyecek rövanş ise 17 Mart’ta Portekiz’de.

Haberin Devamı

LOKOMOTİV Moskova’yı eleyerek UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden tek temsilcimiz Fenerbahçe’nin son 16 turundaki rakibi Portekiz ekibi Braga oldu...

İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekimini, Avrupa Ligi finali elçisi İsviçreli eski futbolcu Alexander Frei gerçekleştirdi.
Şampiyonluk için favori gösterilen dev ekiplerin birbirine rakip olduğu kura sonucu Basel’de 18 Mayıs çarşamba akşamı oynanacak final için sarı lacivertlilerin umutları da iyice arttı.

İKİ ERKEN FİNAL

Fenerbahçe, Braga ile ilk maçı sahasında 10 Mart’ta oynanacak. Rövanşı ise 17 Mart’ta deplasmanda.Diğer rakiplere bakınca sarı lacivertliler için iyi bir kura gerçekleşirken, bir başka avantaj da dev takımların birbirine rakip olmasıydı.İki İngiliz temsilcisi Liverpool ve Manchester United, Alman Borusia Dortmund ile İngiliz Tottenham maçları bir anlamda erken final olacak.Bu eşleşmeler de olası tur geçilmesi halinde Fenerbahçe için çeyrek final adına şimdiden büyük avantaj olarak görülüyor.

Haberin Devamı

RAKİBİ HAVADA ÖĞRENDİLER!

Moskova dönüşü sarı lacivertli kafileyi taşıyan uçağın pilotu Portekiz takımıyla eşleştiklerini açıkladı. Bir anda büyük sevinç yaşandı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Lokomotiv Moskova’yı eleyerek son 16 turuna kalan Fenerbahçe’nin bir sonraki rakibi sarı lacivertliler havadayken belli oldu. Dün saat 12.55’de Moskova’dan uçağı kalkan Fenerbahçe kafilesinin kulağı saatler 14.00 olduğunda uçağın pilotundaydı. 

Yaklaşık 15-20 dakika sonra kaptan pilot kura çekimi sonrası rakibin Braga olduğunu anons edince uçakta futbolcular ve teknik heyette bir sevinç havası oluştu.

“FiNALDE OYNADIM”

Uçakta kurayı değerlendiren Josef de Souza, “Kaliteli bir takımla oynayacağız. Daha önce bu kupada final oynamış bir ekip. Lokomotiv Moskova’ya gösterdiğimiz konsantrasyonun aynısını gösterirsek şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Porto’da iken Braga’ya karşı final oynadım” dedi.

ÜNLÜLER F.BAHÇE’YE ORTAK OLDU

SERMAYE artırımı yapan Fenerbahçe Kulübü, satışa çıkarılan hisseleri alan büyük yatırımcıların listesini açıkladı. Toplam 63 milyon lira civarında hisse alan yatırımcılar arasında Ali Koç, Ferit Şahenk, Aziz Yıldırım, Yıldız Holding (Ülker), Limak (Nihat Özdemir), Abdullah Kiğılı, Temel Ticaret (Koç Holding), Acun Ilıcalı, Ethem Sancak, Selim Kosif, Serhat Çeçen, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Önder Fırat da yer alıyor. Hisse artırımına katılan ünlü menajer Ahmet Bulut, hissesini 1 saat içinde sattı. Bulut, “Bir menajer olarak bir kulüp hissesinin payını elimde tutmam doğru olmazdı” diyerek hisseleri sattığını açıkladı.

ZORLANMAZ

İlker YASİN

Haberin Devamı

F.BAHÇE’nin Braga engelini çok zorlanmadan aşacağını düşünüyorum. Mükemmel bir kura. Kurada statü gereği futbolda önde olan ülkelerin takımları birbirleriyle eşleşebildi. Fenerbahçe’nin çeyrek finale çıkma yolunda büyük şansı olduğu ortada. Geçtiğimiz yıllarda Türk takımlarına karşı oynayıp elendi Braga. Onlara yabancı değiliz. Fenerbahçe’nin kadrosu Braga’dan çok daha iyi. Portekizli Pereira’nın çok büyük yanlışları olmazsa F.Bahçe, Portekiz takımını elemeyi başarır.

İŞ PEREİRA'DA

Rüştü REÇBER

F.BAHÇE kurada çıkabilecek ‘en iyi’ 2-3 rakipten birini çekti. Tıpkı L.Moskova eşleşmesinde olduğu gibi ilk maçta içeride gol yemeden alınacak galibiyet çeyrek final demek. Baktığımızda kurada çok kaliteli ve kuvvetli takımlar vardı. Bu takımların da birbiriyle oynayıp elenerek çeyrek finale çıkacak olması F.Bahçe için avantaj. Bu kadro, UEFA’da final oynayabilecek kapasiteye sahiptir. Yeter ki Pereira, kadro oluşumunu dengeli yapsın.

BÜYÜK ŞANS

Uğur Meleke

Haberin Devamı

KUPANIN en büyük 10’uncu bütçesi olan Fenerbahçe’nin kendisinin yarısı bütçesindeki Braga’yı çekmesi büyük şans. Rakibin hızlı kenar hücumcusu Rafa Silva’nın da Fenerbahçe’nin etkili bekleri tarafından durdurulacağını ve işin Kadıköy’de biteceğini düşünüyorum. Pereira kendini Avrupa’ya ispat etmek için kariyerinin en büyük fırsatını yakaladı ve bence Braga önünde Fabiano riski, Nani bencilliği gibi hatalar yapıp bunu heba etmeyecektir. Turun net favorisi F.Bahçe kesinlikle.

HİÇ ŞAMPİYON OLAMADI, EN İYİ DERECESİ 2’NCİLİK

95 yıllık mazisi var. Hiç şampiyon olamadı. Portekiz Ligi’nde en büyük başarısını 2009-10 sezonundaki ikincilik.

Bir sonraki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde finale yükselerek adından söz ettirdi. Porto’ya finalde 1-0 yenildi

SiON’U ELEDi

Haberin Devamı

Sezon başında teknik direktörlük koltuğuna gelen isim 42 yaşındaki Paulo Fonseca oldu.

Maçlarını 30 bin kişilik Municipal Stadı’nda oynuyor.

Genç bir kadroya sahipler.  Bursaspor’dan tanıdığımız Josue de formalarını giyiyor.

Bu sezon 12 gol atan Sırp forvet Nikola Stojiljkovic ve 11 gol atan Portekiz futbolunun yeni yıldız adaylarından Ahmed Hassan en etkili oyuncuları.

Son 32 turunda Sion’u eleyerek buraya geldİ.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!