Bu kadarına da pes!

Güncelleme Tarihi:

Bu kadarına da pes
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 12:50

Almanya Hükümeti, 2006 Dünya Kupası ve sahipliğine destek vermesi için Suudia Arabistan’a roketatar yollamış.

Haberin Devamı

FIFA’da yaşanan skandaldan sonra bir rüşvet haberi de Almanya’dan geldi. Alman Die Zeit gazetesi, Almanya Hükümeti’nin kendilerinin 2006 Dünya Kupası ev sahipliği adaylığını desteklemesi için Suudi Arabistan’a roketatar gönderdiğini yazdı. Habere göre dönemin Almanya Başbakanı Gerhard Schroder, 2000 yılındaki oylama öncesi roketlerin Suudilere gönderilmesini onayladı.


G.KORE’YE YATIRIM SÖZÜ
Almanlar diğer ülkelerin de oyunu kazanmaya çalıştı. Volkswagen ve Bayer gibi firmalar Tayland ve Güney Kore’ye daha büyük yatırım sözü verdi. Alman otomobil firması Daimler, Güney Kore otomobil markası Hyundai’a 100 milyon Euro yatırım yaptı. Oylama sonucu Almanya, Güney Afrika’yı 12’ye 11 oyla geçerek 2006 Dünya Kupası’nı düzenlemeye hak kazanmıştı.


GÜNEY AFRİKA KABUL ETTİ
Öte yandan FIFA’da devam eden rüşvet soruşturmasında bir itiraf da Güney Afrika cephesinden geldi. Ülkenin 210 Dünya Kupası Müdürü Danny Jordaan, soruşturmanın temelini oluşturan Güney Afrika Hükümeti’nin 10 milyon dolarlık rüşvet verdiğini bir mektupla kabul ettiği ortaya çıktı. 2007’de FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’ye yazılan mektupta “Ekonomi Bakanı Jabu Moleketi, bir programa ödenecek paranın FIFA üzerinden verildiğini kabul etti” ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!