"Bu kadar çapsızlık olmaz"

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar çapsızlık olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2009 15:17

Christoph Daum'un Alman birinci lig takımlarından FC Köln'ü ani bir kararla bırakarak Fenerbahçe ile anlaşmasının Almanya'daki yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

    

Sizce Köln Başkanı Overath'ın, 'F.Bahçe ile anlaştı' dediği Daum sarı-lacivertli kulübe gelmeli mi?
Evet
Hayır



Alman Bild gazetesinin haberine göre Köln taraftarları, Daum'un aniden karar değiştirerek takımlarından ayrılmasını "çapsızlık" olarak nitelendirdi. "FC-Brett" adlı taraftar grubu, internet sitesinde yaptığı açıklamada "Bir insan nasıl bu kadar çapsız olabilir" sorusunu sordu.

Daum'un para için Köln'ü bırakarak, Fenerbahçe'ye gittiğini belirten taraftarlar, 2006 yılında Daum Köln'de göreve başladığında   söyledikleri sözlerini hatırlattı. Daum 2006 yılında ikinci ligde bulunan Köln takımına geldiği zaman yaptığı açıklamada, Köln'ün kalbinde yer alan bir takım olduğunu belirtmişti. Daum'un Köln takımında yıllık 2.4 milyon euro brüt para kazandığı ancak Fenerbahçe ile 3.5 milyon euro alacağı belirtildi.        

Haberin Devamı

DAUM'DAN AÇIKLAMA      

Alman 1. Lig takımlarından 1. FC Köln'den ayrılan Christoph Daum, “Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinden” reddedemeyeceği bir teklif aldığını ve bu kulüple anlaşma imzaladığını bildirdi.

Daum, avukatları vasıtasıyla yaptığı bir yazılı açıklamada, “Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinden cumartesi günü sportif ve maddi açıdan çok iyi bir teklif aldım. Avukatlarım hafta sonunda uzun vadeli bir sözleşme hazırladı, ben de bunu dün imzaladım” şeklinde ifadeye yer verdi.

Adının şimdilik açıklanmasını istemeyen kulüp ile her zaman istediği gibi uluslararası alanda maçlara katılma imkanı bulacağını ifade eden Daum, kendisine söz konusu kulüpte verilecek imkanlarla gelecek yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı elde edeceğini kaydetti.
Kararının 1. FC Köln'e karşı alınmış bir karar olmadığını, sadece teklifin kendisini çok fazlasıyla cezbettiğini belirten Daum, daha önce de yaptığı açıklamalarda söylediği gibi Köln'ü düşme hattından çıkartarak ligin ortalarına getirdiğini ve gelecek için de böylece iyi bir temel yarattığını ifade etti.

Haberin Devamı

Köln kulübüne, taraftarlara teşekkür eden ve Köln'e gelecek için de başarılar dileyen Daum, “Kalbimin bir kısmı her zaman burada kalacak” şeklinde ifadeye yer verdi.

KÖLN BAŞKANI OVERATH, HİZMETLERİNDEN DOLAYI DAUM'A TEŞEKKÜR ETTİ

Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından 1. FC Köln'ün kulüp başkanı Wolfgang Overath, takımdan ayrılacağını açıklayan teknik direktör Chirstoph Daum'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Wolfgang Overath, Daum'un çok iyi çalışmalar yaptığını belirterek, “Daum'a 1. FC Köln için yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz” dedi.

Overath, Daum'un, “mükemmel sportif ve maddi şartlardan dolayı kendisine yapılan teklifi reddedemeyeceğini” söylediğini de bildirdi.

Haberin Devamı

Bayern Münih forması giyen ve gelecek sezon 1. FC Köln'de oynayacak olan Lucas Podolski de Alman Milli Futbol Takımı'nın bulunduğu Dubai'den yaptığı açıklamada, Daum'un Köln'den ayrılmasının kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

Podolski, 1. FC Köln'ün son derece hızlı bir şekilde yeni bir teknik direktör bulacağına inandığını kaydetti.

FENERBAHÇE TARAFTARI İKİYE BÖLÜNDÜ       

Bu arada Fenerbahçe'den resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörünün Daum olacağı yönünde çıkan haberler taraftarların ikiye bölünmesine yetti. Belli bir kesim Daum'un gelmesinden yana tavır alırken diğer bir kesim kesinlikle gelmemesi görüşünde.

Haberin Devamı

İşte hurriyet.com.tr okurlarından ve antu.com'un forumlarından bazı yorumlar:

Vah Türkiyemin paralarına vah. Vah biçare aciz kulüp yöneticilerine vah. Bumerang Daum. At at geri gelsin. Yazık Fenerbahçe'nin Avrupa hayallerine.

***
Bizi şampiyon yapsın da varsın çapsız olsun.

***

Çekin kılıçları kalemleri, Daum geliyor, karalayın...

***

Sayın Başkan Daum'u getireceğine Zico'yu getirseydin. Çok daha iyi olurdu. Umarım bu son yalnışınız olur.

***

Daum gerçekten Avrupa karnesi bakımından çok başarılı bir hoca.

***

Hayırlı olsun umarım transferlerde geç kalınmaz. Daum eksik olan bölgelerimizi de çok iyi biliyor.

***

Scolari'ye yüklenmek varken neden Daum diye sormuyor değilim. Kötü değil, aslında çok iyi bile denebilir fakat geçmiş hatalarını açıkça kabul edemeyen bir başkanın kendini tekrar etmesi iyi bir durum değil.

***

Haberin Devamı

İkinci kez gelen teknik direktörden hayır gelmez. İnşallah bu kez bizi yanıltırlar.

***

Aragones ile devam etmeyeceksek Daum'la devam etmemiz mi gerekiyor? Avrupa'da başarı istemiyorsak zaten bizi Turkcell Süper Lig şampiyonu yapacak hoca çoktu. Daum'a neden bu kadar para veriyoruz ki?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!