Bobby Dixon: Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübü

Güncelleme Tarihi:

Bobby Dixon: Fenerbahçe Türkiyenin en büyük kulübü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 13:05

Pınar Karşıyaka ile lig şampiyonluğu kazanmasının ardından Fenerbahçe'ye transfer olan Bobby Dixon, "Fenerbahçe Türkiye’deki en büyük takım, çok saygın bir kulüp. Bu takımın bir üyesi olacağım için oldukça mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

Pınar Karşıyaka ile TBL şampiyonluğu yaşayan, ardından Fenerbahçe’ye transfer olan Bobby Dixon, Eurohoops’a röportaj verdi.

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye forması giymek için Türk pasaportu alan ve ismini Ali Muhammed olarak değiştiren yıldız oyuncu, lig şampiyonluğunun sırrını şu sözlerle anlattı:

"KARŞIYAKA'DA İNANILMAZ BİR TAKIMDIK"
"Karşıyaka'da oyuncular ve koçlar olarak inanılmaz bir topluluktuk. Bir hedef belirledik ve bunu gerçekleştirmek için bir yol bulduk. Bu harika bir başarı çünkü hemen her maç kendi stratejimizi sahaya yansıtmayı başardık. Fenerbahçe serisinin kolay olmayacağını biliyorduk. Euroleague’de Final Four oynadılar ve çok güçlü bir takımlardı. Ama onlara karşı çok iyi savaşırsak bir şansımız olduğunu biliyorduk. Aynı şey Efes serisi için de geçerliydi. Ve biz bunu başardık. Savaşçı ruh. Hatalardan kaçınmak, savaşmak ve kazanmak için her saniye çaba göstermek zorundaydık."

Haberin Devamı

ABD'li oyuncu, "Ligin bitiminden kısa süre sonra Fenerbahçe’ye transfer olman sezonun bir ödülü müydü?" sorusu üzerine, "Kesinlikle. Fenerbahçe Türkiye’deki en büyük takım, çok saygın bir kulüp. Bu takımın bir üyesi olacağım için oldukça mutluyum" diye konuştu.

Bobby Dixon, "Fenerbahçe’nin Madrid’de Final Four oynadığı sırada onları kıskandın mı? Sen de oraya gelmek ister misin?" sorusuna verdiği yanıtta, "Kıskanmadım dersem yalan olur. Onlar için mutluydum. Türkiye basketbolu için oldukça iyiydi. Tabii ki oraya hatta daha ilerisine gitmek isterim" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE FORMASI GİYMEK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR"
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'le henüz konuşmadığını ancak nasıl bir koç olduğunu çok iyi bildiğini belirten Dixon, Türk Milli Takımı'nı seçme kararının hikayesini ise şöyle anlattı:
"Türk Milli Takımı için adaylar arasında olduğumu biliyordum ve bir noktada koçum, Ufuk Sarıca -aynı zamanda Türk milli takımının asistan koçu- geldi ve bana ilgilenip ilgilenmediğimi sordu. Olumlu bir şekilde cevap verdim ve gerçekleşti! Benim için çok büyük bir onur. Amerikalıyım ama Türk Milli Takımı forması giyeceğim ve bu benim için çok önemli".

Haberin Devamı

Bobby Dixon, Ali Muhammed ismini neden aldığının sorulması üzerine de, "Boksör Muhammed Ali’nin büyük bir hayranıyım. Onu ve Türkiye’yi onurlandırmak istedim" dedi. (Eurosport)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!