'Bize ne verdiler ki ne bekliyorlar?'

Güncelleme Tarihi:

Bize ne verdiler ki ne bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 14:08

Milli kayakçı Tuğba Kocaağa "Kelime Çetinkaya ve Sabahattin Oğlağo çok eleştirildiler. Eminim aynı şeyi bize de yapacaklar"

Haberin Devamı

Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi Alp disiplininde temsil eden Tuğba Kocaağa, sporcu arkadaşları Kelime Çetinkaya ve Sabahattin Oğlağo'ya aldıkları derecelerin ardından yapılan eleştirilerin kendisinde gerginlik yarattığını ifade ederek, sitemde bulundu.

Rosa Khutor Alp Disiplini Merkezi'nde katıldığı kadınlar büyük slalom yarışının ardından sorularını yanıtlayan milli sporcu, aynı eleştirilere maruz kalacaklarını düşünerek gerildiğini söyledi.

Mevcut şartlar altında Soçi 2014'e gelmelerinin bile büyük bir başarı olduğunu anlatan Tuğba Kocaağa, yapılan eleştirilere yönelik, "Kelime ve Sabahattin çok eleştirildiler. Eminim aynı şeyi bize de yapacaklar. Bunun da biraz baskısı var üzerimde. Bu konuda bir rahatsızlığım var. Kötü şeyler yazacaklar ve konuşacaklar diye insan kötü hissediyor kendisini. Nasıl çalıştığımızı bilmiyorlar. Bu şartlar altında buraya gelmemiz bile büyük bir başarı. İnsanlar genelde çoğu zaman farkında olmuyorlar. Bize ne verdiler ki ne bekliyorlar? Biraz da böyle bir şey var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Herkes aldığımız derecelerle ilgileniyor"

Olimpiyat zamanı geldiğinde hatırlandıklarını anlatarak sitem eden milli sporcu, sadece aldıkları sonuçlarla ilgilenilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

Kocaağa, "Olimpiyatlarda yarıştığımız için kimsenin fazla sevindiği de yok. Herkes aldığımız derecelerle ilgileniyor. Oyunlar öncesi kış sporlarıyla ilgili fazla haber falan görmezken, kimse gelip bizimle ilgilenmezken, şimdi çıkıp yarış sonuçlarına göre değerlendirme yaptıkları zaman insan üzülüyor" diye konuştu.

"Türkiye'nin en iyi sporcularıyız"

Elde ettikleri başarılı sonuçların ardından olimpiyatlara katılma hakkını kazandıklarını hatırlatan Tuğba, "Buraya gelmek zaten belli bir puanı gerektiriyor. Sonuçta Türkiye'nin en iyi sporcularıyız. Elimizden gelenin en iyisini de yapmaya çalışıyoruz" dedi. Milli kayakçı, olimpiyatlardaki ikinci yarışı olan slalomda daha iyi bir performansa sahip olduğunu belirterek, "Benim slalomum daha iyi. O yarışta biraz daha iyi kayarım diye düşünüyorum" diye konuştu.

Tuğba'nın yarışacağı kadınlar slalom mücadelesi 21 Şubat Cuma günü yapılacak. Bu arada Tuğba ile aynı yarışta yer alan arkadaşı Yunanlı sporcu Sophia Ralli, ilk yarışın ardından milli sporcunun yanına gelerek fotoğraf çektirdi. Ralli, yarışı 58. sırada tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!